Hejsan allihop!

Vilket underbart väder vi har idag!! Det är så underbart att jag inte får tummen ur utan bara mösar omkring i morronrocken och tycker det är besvärligt... Jag har hundra saker jag skulle kunna göra.... Jag skulle kunna åka å köpa plantor till balkonglådorna.... Jag skulle kunna göra en seriös uppryckning av hemmet å springa ner till källaren några vändor med saker vi inte behöver.... men jag har ingen lust.... Tror jag mösar en stund till och ser vad jag känner för sen.

Jag har i alla fall avslutat alla vattenbyten och spanat på fiskarna en stund. Hos slöjisarna har det hamnat en överbliven kejsartetrahane som är en riktig illbatting till å va ilsk... Han jagar konstant sebrafiskarna och rasborerna... DET kan jag leva med för de fiskarna är överblivna sedan gamla stim... MEN jag hatar den verkligen för att den jagar min bruna slöjis och biter på hans fenor. Han är ett rent helsicke att få upp... Smart är han men jag skall nog kunna lura honom... Förr eller senare.... Å sen får han flytta till affären!!! Jag betalar gärna, bara nån tar emot honom...

Hos blåcikliderna växer ynglena... och skiten längs med botten... Jag vill inte sticka ned slamsugen där för jag är lite orolig att nåt av ynglen skall följa med av misstag. I går kväll satt jag å titta i det akvariet länge och jag såg ett himla intressant beteende som jag inte sett förut... Mamman och pappan är extra mörka just nu och jag förmodar att det är för att ynglen skall hitta dem och känna sig trygga med föräldrarna men jag såg att ynglen betade av pappans slemskikt, precis som diskusyngel gör... Jag kollade jättelänge för att vara säker på vad det var jag såg och jag är tvärsäker på att det var just detta jag bevittnade. Vad häftigt!!! Jag är lite impad av att så många yngel klarat sig, ca 35-50 stycken, för det enda yngelfodret vi slängt ned är lite nykläckt artemia i början och nu senast har vi bara pudrat i lite babypowder. Tabletter är himla effektiva med för föräldrarna är som galna i dessa och sedan när de tuggat i sig dem så åker det ut små moln av matrester genom gälarna. Det verkar som detta räcker för ynglen för de ser ut som små tunnor med sina spända små magar! Å alerta som attan är de med. Ja, yngel är ju riktigt kul alltså!!

Hos de gula diskusarna verkar de magra trivas bättre än i 450:an. Jag har sett dem äta och de har faktiskt börjat segla omkring lite försiktigt i akvariet med... Hoppas de kommer klara sig! Det roliga är att när de försvann ifrån 450:an så var det som om balansen i rangordningen lade sig lite i det stora karet med. Alla de som är kvar i 450:an verkar trivas och äta som sjutton. Till och med Kung Kaxig verkar ha slutat att jaga sina medinvånare. Han kanske fattar att håven inte är så långt borta om han inte skärper till sig??

Nä, nu tror jag att jag skall hoppa i nån sommarklänning och ta vara på den här underbara dagen innan den är slut... Plantor kanske??

Kramisar till er alla!!