Hejsan hoppsan alla dagboksdiggare!

Ännu en go lördag att lägga till lördagssamlingen! Dagen inleddes med sovmorron. Va gott efter att ha suttit uppe å surfat halva natta... Förstår inte varför jag gör det men det är nog mitt sätt att varva ned...Tja, varva ned och varva ned... Jag brukar alltid hetsa upp mig över något ... Sån e jag...

Idag har vi haft storstädning hos familjen Lenmar. Alla gamla sketna vinterskor, vinterjackor har åkt ned i vinterväskan för att (förhoppningsvis) få åka ned till källaren imorron. Sovrummet fick sig en rejäl omgång med fönsterputs, dammning, dammsugning, vattenbyten och rutputsning. Nya goa lakan i sänghalmen och totalsanering av alla rena och smutsiga tvätthögar... Förstår inte varför den däringa Inga envisas med att samla allt i sovrummet???

Klädkammaren fick sig också en liten sanering när jag ändå var på gång. Bort med alla barnas urvuxna kläder. Bara det!!! Riktigt tråkigt arbete!!! När man sitter där å går igenom flickornas gamla kläder så är det så mycket minnen som kommer tillbaka... Den gula klänningen som var ute och sprang med stora tjejen i Landvetter den där sena påsken och sedan kläddes lilltjejen i den, den där underbara sommardagen vid Tjolöholms slott förra sommaren... Ahhhh, vad tiden går.... åh vad tjejerna växer... Tur att jag själv står helt opåverkad av tidens obarmhärtiga tand .

Akvarierna i sovrummet är bland de roligaste just nu. I slöjstjärtskaret släppte ancistrushanen ännu en ny kull på fri fot/fena i veckan så nu vimlar det återigen av massa småsvansar ÖVERALLT i karet. Undrar egentligen hur många han släpper lös??? Såg minst 15 små.... Vågar man gissa på 30-40 då? Det är så himlans många gömställlen i akvariet så jag tror inte det är nån större felmarginal på det. Slöjstjärtskaret ser tomt ut utan vår svarta Snövit.... Känns otroligt tråkigt att den dog! Slöjisarna är lite av favvisar för mig för de är så himla personliga. Den ena är inte den andra lik. De är roliga att titta på för de är inte skygga på nåt sätt utan hela tiden vakna och alerta för vad som händer på utsidan av glaset. Att putsa rutorna för dem är riktigt roligt för de följer trasan hela tiden. Kan det va mat??

I lilla 75:an som står på min sängbyrå så har bägge munruvarhonorna struparna fulla med yngel. Jag har ingen större förhoppning om att ynglen skall klara sig för karet är fullt som det är. Kanske kan jag bli av med lite fisk och flytta lite fisk till 110:an. Jag får se imorgon om jag känner för det.

I 240-karet har diskusarna börjat känna sig riktigt hemma. De är nyfikna och simmar runt i karet riktigt hemmastadda nu. En av dem, en superred, har fått ta lite stryk på ena sidan av kroppen. Jag tror inte det är nån sjukdom eller att nån av de andra diskusarna varit på den utan mer att den blivit skrämd och simmat in i någonting. Vi la lite salt i vattnet igår och höjde tempen och idag ser det redan bättre ut. Denna är bland de piggaste och matgladaste av fiskarna i karet. Kalle Kax kallar jag honom... De gula har verkat släppa lite sotprickar nu och det tror jag också har att göra med att de börjar känna sig hemma.

I blåciklidskaret har blåcikliderna äntligen lagt ny rom! Jippie!! Detta har jag väntat på länge nu!! Hanen och honan har hållt på att egga varandra hela veckan. De har spänt och shejkat som sjutton. De har munhuggts och plumsat omkring uppe vid ytan till och med om nätterna så man vaknat av det. Bägge ser bra tufsiga ut vid sina munnar efter all munhuggning. Så brukar de ser ut så jag vet att de kommer bli snygga alldeles snart, ändå ser det lite läbbigt ut just nu. Idag såg jag äntligen att de hittat en kolsten att lägga sina ägg på. Äggen ser ljusorange ut så det verkar som de fått till det. Mamma blåciklid däremot är lite vimsig och simmar bort från stenen allt som oftast. Har hon tur så tar pappa blåciklid över. Tur att det inte finns några romrövare i karet just nu! Striatorna har ju flyttat till magicfingers så de kan inte knapra blåciklidsägg mer! Hittade en halv pristellatetra vid rutan i morse. Kroppen var halvt avbiten så jag skulle sätta en slant på att det är pappa blåciklid som varit i farten. Den var så fint avbiten, huvudet låg kvar medan stjärtdelen var borta. Jag har inte sett att han jagat dem tidigare så det har kanske skett vi nån matning om tetrorna kommit för nära. De har blivit lite frimodigare vid matdags så kanske nån av dem var lite oförsiktig? Det verkar inte som han fått smak för dem för jag har inte sett honom jaga dem.

Efter att ha tillbringat hela dagen med att röjja och städa så slängde vi oss i bilen för att grilla hemma hos familjen sjöjungfru!! Jättetrevligt och jättemysigt. Vädret var lite kallare tyvärr så det blev inneätning dessvärre. Guu så trevliga de är i den familjen. Det blev en massa babbel om grannar, tvätt, tvättmaskiner och allt annat mellan himmel och jord. Kanske pratade vi lite zoopet med men det minns jag inte...

Imorgon fortsätter uppdraget "sanera hemmet". Vet inte vad priset blir för vinst imorron, förmodligen en kväll framför zoopet . Nä, nu skall jag skaka liv i Lennie som somnat i soffan för nu är det knoppingtajm.