Hej igen!

Inte skulle väl jag nånsin kunna sluta skriva dagbok heller... Eller sluta zoopetta... Nä, inte jag!! Jag har däremot haft jäkligt mycket omkring mig och befinner mig väl i nåt sorts förstadium till utmattningssyndrom men det får gå ändå... Jag är ju medveten om det och bara jag kan göra nåt åt det.

De senaste två dagarna har jag varit på kurs och det har varit nyttigt att få hämta andan, komma bort från jobbet och bli lite servad med mat och nya kunskaper. I går kväll var jag iväg på Pensionat Styrsö skäret och fick mig en helt underbart god trerättersmiddag serverad. Mycket goa skratt och många goa vänner! Lite vin och någon öl satt fint i kroppen.

I sista inlägget skrev jag att vi har haft lite fiskdöd och det var så att vår stora, fina, svarta slöjstjärt lämnat in helt utan förvarning. Kollade lite på den när jag håvade upp den och jag misstänker starkt att den satt en sten i halsen för den var så åpen och tuggade på allt. Visserligen har tempen varit hög i karet men jag tror inte att det påverkat.

Vidare har vi haft lite diskusdöd med. Några av småttingarna som inte ätit så bra blev alldeles svarta och fick en vit beläggning på kroppen, liknande costia vad jag kan förstå. Tre av dem dog . Kändes jättetråkigt. Skitsamma att det är dyr fisk det som gjorde mest ont var att det är jag som djurägare som misslyckats känner jag. Sålda till säker död på nåt sätt. De fick gå i ett saltkar för att krya på sig men de var riktigt illa därann så hoppet var nästan ute. En repade sig dock och äter med god aptit igen. Kanske måste man vara igenom sådana här erfarenheter men det känns pest!!!

De bolivianska fjärilscikliderna har flyttat från 450-literskaret och går nu i ett mindre akvarium i väntan på att 110:an skall vara OK från diskusbehandlingen. Vi tror inte att vi skall behålla alla fem utan bara ett par. Resten skall vi lämna in i nån akvarieaffär har vi sagt. De är otroligt vackra men alldeles för uppstudsiga för att få gå kvar med diskusarna.

Ena paret med munruvare har lekt och honan simmar nu runt med en knökfull strupe med ägg. Häftigt! Å vi som tänkte sälja av dem... Kan man verkligen göra så?? Taskigt juh.... När jag kollat närmare så är äggstadiet helt förbi. Det är yngel med ögon som sprattlar och rör sig inne i strupen. Likaså den lilla honan simmar med yngel även hon. Va?!? Värsta porrpappan i det karet...

Har funderat på att skaffa lite pansarmalar som kan fungera som dammsugare av sandbottnen i nya 240:an. Denna gången vill jag ha en sort som jag tycker är jättefin så jag skall avvakta tills jag hittar dem. Corydoras similis heter de och de är riktigt vackra. Corydoras concolor är jag också riktigt sugen på, kanske blir det två stim?

Vi har pratat lite lätt om att åka ned till Åleds för där har de riktigt mycket att titta på. Lennie fick ju inte följa med sist så han ville med nästa gång.

Nä, mer än så här blir det inte nu. Nu skall jag gå å hämta barnen och njuta lite av sommaren innan den tar slut. Kramizzar alla!!