Så därför har jag suttit uppe alldeles för länge redan..Jag tycker jag haft en supermysig helg framför zoopet med lagom mycket avslappnande aktiviteter dessemellan.

Dagen idag inleddes med besök hos mormor på Tjörn för en god påskmiddag. Den fortsatte sedan i Ribbetegen hos lillsyrran så barnen kunde få stojja av sig lite mer. Hem helt utmattade vid 17-tiden.

Väl hemma avslutade vi vattenbytena i småkaren; guppisarna, 45:an och 54-orna. Vi flyttade över rasborena hos taeniatuspaletterna till slöjisarna. De är allt ena sega små rackare de där rasborerna. Vi har två drottningrasborer och två kilfläckrasborer kvar av två stim. Resten av polarna dog i svamp för långt över ett år sedan men dessa verkar riktigt livskraftiga. Jag tror de är tillräckligt snabba för att inte bli mat hos slöjisarna med. Fjärilsciklidparet som gått med taeniatusen fick flytta till kolglödstetrorna. Detta är lite av en chansning men de kunde inte gå kvar med paletterna för de var jagade exakt hela tiden. Hoppas nu bara att inte kolglöden och habrosusmalarna blir fjärilsmat?? Det borde funka för fjärilarna har så små munnar och kanske kommer kolglödsstimmet bli extra tajta nu?? Fast det var de redan innan utan hot... Några fler kolglödsyngel lär det väl dessvärre inte bli men det får funka ändå. Tillsvidare...

Matade diskusarna i småkaret nu ikväll med. De är bara hur söta som helst. De är väldigt tama och simmar fram till rutan för att få sig en närmare titt varje gång man tittar in. De fick lite mygglarver nu ikväll och de var som små pirayor om maten!! Lite kul är att de kan jaga bort varandra från maten och simma iväg som hundar med maten i munnen för att inte nån annan diskus skall få men kommer lille Rocky så är det helt OK. Han är väl inte så stor i maten så han upplevs väl inte som något hot antar jag?

Nä nu har jag suttit framför datorn alldeles för länge. MÅSTE vakna i tid imorgon för vad jag vet så är det en sjuk som det ser ut nu. Vad jag hörde ryktesvägen så kan det eventuellt vara en till som är sjuk och sådant kan bli kännbart när man bara är fem så oppsidejsi, ner i säng med mig bara!! Skall bara zoopa lite till...