Dagen idag startade med att jag vaknade alldeles för sent. Sa ju att jag vänt på dygnet . Egentligen skulle jag varit ledig idag eftersom dagis och fritids var stängt men sjukdom på jobbet gjorde att jag var tvungen att masa mig dit. Slutade lite tidigare bara... Ville faktiskt vara med mina barn! Vi stack iväg till Herkules snabbt som attan. Hade bestämt att jag skulle ha det där 6-kantiga akvariet som jag sett. Kostade ju bara 399 kronor för ett 60-liters och doppvärmare och pump finns redan hemma. Billigt!! Köpte en ny pinne till en imperneller (heter det så?? ) och nya aquarellerör till 110:an och till 450:an. Hoppas det gör susen! Har haft lite algbildning i stora karet och kanske beror det på att de gamla rören passerat sin livslängd?

Susade vidare ned till Zoomässan och träffade lille söte Daniel som hjälpte till att håva upp 10 kolglödstetror (och en jäkla massa andmat ). Riktigt bleka, nästan vita men jag tror de kommer färga ut bättre om en vecka eller två. Kul att jag hittade dem!! Vågade inte skriva det i dagboken innan, jag var så himlans rädd att nån skulle komma och knipa dem om jag tipsade om dem... Sån e ja, lite ego liksom!! De är ju så himlans söta de här små och tyckte det var läge att fräscha upp min gamla stam. Nu simmar det 20 kolglödstetror, 10 corydoras habrosus, fyra corydoras pygmeus och tre amanoräkor i lilla 54:an. Ett av mina favoritkar och nu känns det som vi fått fart på växtligheten däri igen. Tror det beror på auktionsplecona som skitade ned nåt vansinnigt. De har funnit sig riktigt ordentligt i 450:an. Ja, ja, ja... när jag ändå var på zoomässan så var jag tvungen att dregla över diskusarna med..... De där Heckelfiskarna har seglat med mig i huvvet sedan jag såg dem förra veckan... Å sedan var ju Daniel tvungen att slänga upp en bild på dem här på zoopet??? Så två av dem var helt enkelt tvungna att åka med hem... Så nu har vi totalt sex diskusar! Å vad tjusiga de är!! Alla verkar må bra, de är fina i färgen och andas helt normalt. Det känns tryggt!!

Skalarynglena har knoppat av lite grand idag. Lennie har bytt vatten varannan timme och matat en gång med artemia. Fasiken, varför skulle vi ta på oss det här omöjliga projektet?? De som simmar är rejält pigga och aktiva så det känns inte helt hopplöst. Kanske är det bara 220 kvar nu??? Å det är himlans många... 110:an är igång med filter och med lite växter från Maria och lite avknoppade från våra egna karoch nya lysrör så det ser ut att kunna bli tjusigt så småningom. Det är inte så viktigt just nu för först och främst är det ju skalarerna som skall dras upp däri!

Det 6-kantiga akvariet verkar bli lite svårplacerat men ujuj vad jag har önskat mig ett sånt läääänge! Å nu när jag har det vet jag inte vart det skall bo..... Äh, det löser sig. Fasiken nu är vi uppe i sådär många akvarier igen.... Åtta stycken.....

I 60-litarn hade vi tänkt oss snäcklekare. Vi får se... Men det hade varit kul med nåt helt nytt!! Eller?? Skall det bli ett yngelkar?? Eller ett kar att använda till all fisksoppan vi håller på att skapa?? Nä nu skall jag ut och byta vatten på skalarbebisarna. Ha det gott, ikväll knoppar jag tidigt !