Hejsan!

Idag har familjen varit på ett litet minizoorejs! Vi startade på Gubbero zoo, mest för att kolla diskus, priser och färger. De fyra vi har har gett lite mersmak ! Det fanns nån tjusig som vi pratade lite löst om att skaffa när nästa lön kommer. Å det är ju bara två veckor kvar ... Nästa stopp var Herkules som var välbefolkat som vanligt på lördagar!! Där skaffade vi en liten brun slöjstjärt, har en förkärlek för de bruna måste jag säga!! Denna lilla liknade min Gullan som gick bort i höstas så jag fick ett sånt där ruskigt måstehabegär. Vad den ska heta? Gullantvå!! Köpte oxå en växt, Heteranthera zoesterifolia eller nåt... Tanken är att den skall växa tjusigt vid pumpen... Det får vi se. Bacopan som vi hade där tidigare växte himla bra, sedan flyttade vi på den och sedan försvann den... När vi köpte ny nu för några veckor sedan och planterade på samma ställe så ville den inte ta sig. Det ser ut som om någon är där och betar på den... Har inte sett nån än... Hoppas nu på denna nya växten istället. Gjorde ett snabbt stopp på Hornbach med men det var mest för att köpa tvingar att laga stolar med.

Skalarerna lekte igen den 9/2. Denna gången på pumpen... Bra ställe då eller?? Idag kan man se att det viftar små svansar på äggen och föräldrarna är RIKTIGT duktiga på att jaga iväg alla inkräktare. Hoppas nu att de förstår vad det är som är på gång så de inte glufsar i sig barnen!! Vi har haft en nattlampa tänd för dem de sista två nätterna nu och det har nog varit tur! Imorgon borde de vara frisimmande om de får leva. Undrar om man vågar skrapa loss yngel/äggen från pumpen med ett rakblad?? Hade ju varit kul att dra upp en kull!! Fast det är klart, det hade ju varit absolut roligast med ett yngelvårdande lekpar!!

I köket har nicholsiyngeln växt på sig riktigt ordentligt. De största ser faktiskt ut som fiskar nu så jag tror att guppysarna har fyllt sin funktion där och matat på med levandeföda. De skulle definitivt behöva ett större akvarium snart så vi funderar på om vi inte ska hämta upp 75:an från källaren Tur att vi inte sålde det!

Har försökt fota lite nu på förkvällen och i förberedande syfte gick jag över alla akvarierna med fönsterputs å skulle sedan börja fota... Haha... klassikern.... inget batteri! Satte mig och gick igenom gamla bilder istället och pillade bort lite alger och annat bös i photoshop istället , det är ganska kul!!