Var iväg på akvarieaffärsrunda med man och minsta barnet idag. Stora tjejen fick chansen att leka med grannntösen och det är inget svårt val för henne! Akvarieaffärer är det värsta hon vet!!

Tog en vända till affären där vi köpte de gula fjärilscikliderna för nån vecka sedan. I dag gick de tillsammans med vanliga fjärilar och många verkade andfådda, en låg tom på sidan på botten och kämpade för sitt liv. Det såg ju inte så lovande ut! De hade två gula fjärilar kvar, ska, ska inte.... Äh, vi tog dem! Vill ju inte att vår ensamma hona skall känna sig... ensam! De andades normalt och såg pigga och alerta ut! Vi håller tummarna och hoppas på det bästa.

Nästa stopp var Hornbach, där vi stannade för att köpa lite växter (och sladd och sladdklämmor ). Köpte ett nytt toalock oxå förresten. Ett riktigt tjusigt med sjöstjärnor och sjösand på. Passar på mitt brun-beiga dass. (Ja det skall bli det när jag köpt färg ). Hälsade som snabbast på brams och Thomas (heter han väl?). Fullt upp som vanligt och inte så mycket växter att välja på. Det blev lite bacopa, sessililflora och nån dvärgsvärdsplanta till det lilla kolglödsakvariet. Vi hade bestämt oss för att härja lite med det, plantera lite och sedan önska oss lite mer kolglödstetror och pygmépansarmalar. Räkorna vi köpte till det karet har verkligen gjort susen! Inga mer små sketalger där!

Vi stannade till på tropen på vägen hem. Längesedan vi var där och vi var lite nyfikna på att se vad som fanns där. Lennie pekade lite snabbt på ett kar, -Ah, otocinclus, sa jag! -Men ser du inte? sa Lennie. JO men då såg jag ju, mitt bland otocinclusarna simmade det små corydoras habrosus!! Då var det klart, dem skulle vi ha! Runt hörnet simmade det små söta diskusar med. Gud, så söta de var då!! Såna skulle vi haft, sa Lennie. Då köper vi det då svarade jag. Sagt och gjort, 10 Corydoras habrosus till kolglödsakvariet och fyra små diskusar till 450:an. Så nu har vi fisksoppa hemma vill jag lova!!

När vi kom hem drog vi igång det snabbaste vattenbytet vi genomfört genom hela vår akvaristiska bana. Aldrig har vi arbetat så sammansvetsat. På två timmar hade vi bytt vatten, skrapat alger, planterat växter, koppat in fiskar, torkat och plockat ihop hinkar, algskrapor och framför allt rullat ihop 5 meter slang!! Det tycker jag var smidigt. Betänk att vi hade två egna småbarn och en kompis hemma samtidigt som vi serverade stekt kycklingfilé med klyftpotatis och ädelostsås, diskade och ställde undan!! Då kan man känna sig nöjd.

Kanske vi förhastade oss med diskusarna?? Fast just nu är det störtmysigt att sitta och kolla på dem när de glider majestätiskt genom karet. Fast de bara är pyttiga !

Ha en jättego kväll och tack för att du orkade dig igenom ännu en dag i familjen Lenmars liv!