Imorse ringde väckarklockan 04.30. Ja, det är äcklickt tidigt men jag har haft sådana problem med att stiga upp de senaste veckorna så det är lika bra att den ringer tidigt så kanske någon annan snappar upp att det är "vaknadags"? Eftersom jag brukar ha radion på så vaknade jag av nyheterna. "....stor lägenhetsbrand i Sävedalen...." Med ens blev jag klarvaken ! Först trodde jag att jag hade drömt det dom sade på radion men när Lennie berättade vad jag just hade drömt så förstod jag att det faktiskt var sant!! Vi pratade över morronkaffet om var det kunde vara och tänkte att det är inte i närheten av oss, för vi såg ingen brandrök någonstans. Klädde på mig, drack upp kaffet och städade ur min spisfläktskryddhylla. Jag skulle ju få besök av fastighetsskötarna idag pga min spisfläkt som är i riktigt dåligt skick! Tog på mig skor och jacka och sade adjö. Öppnade dörren och möttes av brandlukt! Jisses, det var ju hos oss det brann!! Japp, gjorde en snabbkoll och förstod att det var lägenheterna nere på torget som brann. Gulp, där bor ju dotterns klasskamrat och en annan kollega till mig!!

Gick vidare till garaget, satte mig i bilen och skruvade på de lokala nyheterna. Följde nyhetssändningen med stort intresse hela vägen till jobbet, samtidigt med hjärtat i halsgropen. Kändes skönt att höra att inga hade kommit till skada. Två hade förts till sjukhus med lättare skador. På jobbet fick sedan TV:n stå på hela morgonen. Kändes jobbigt att se hur lågorna slog upp och förstod att detta skulle påverka barnen i skolan och på dagis.

Jobbet denna veckan har varit rena döden!! Vi brukar normalt vara sex stycken som lagar till och serverar 800 hungriga gymnasievargar mat. Denna veckan var det manfall och endast tre ur personalen som inte var sjuka. Trött blir man och det har jag varit. Dessutom har jag två nya kurser som startar denna veckan. En igår och en idag... Känns skönt att vara pigg och glad när man sitter ner och lyssnar efter att ha sprungit som en tok!!

Fiskvärlden då?? Inget nytt direkt. Jo, åkte tillbaka till affären där jag köpt kejsartetrorna med lite akvarievatten som visade sig vara felfritt. Fick därefter sju nya tetror... Hualigen va många tetror det blev nu, 16 pristellor som är jättefina OCH 10 kejsartetror som också är jättefina! Får försöka komma på nåt smidigt sätt att omorganisera så tetrorna får stimma i varsina kar. Sedan har ju räkfebern drabbat även oss. Vi hade ingen algätare hos kolglödstetrorna så vi köpte tre gråaktiga räkor där. Gu vet vilken sort men det ska jag nog klura ut! Lennie blev nog lycklig för han har tjatat om det lääääänge! Å jag har varit motsträvig. Nu blir det nog att vi skaffar några småräkor till det andra småkaret med, för även där saknas det algätare, vilket syns !

Vattenbyten i 200:an, i 170:an och i småkaren idag. Behöver komma iväg och köpa nya växter till småkaren, det ser lite ödsligt ut! Kanske kommer iväg och får gjort det imorgon!!