Go middag!

Ännu en härlig vinterdag. Dimman ligger tät och snön är kvar. Å, vad jag längtar till våren och värmen! Skalarerna går nu in på sitt tredje dygn med ägg på bladet. Även i natt fick de en lampa för att hålla kollen på sina ägg. Hanen jagar bort alla inkräktare med stor frenesi, han lägger sig på sidan och jagar dem ända bort till andra kanten av akvariet. Att skalarer kan vara så snabba?!? Undrar om de simmar snabbare när de ligger på sidan eller är det för att han skall kunna smyga sig på lite bättre??

Har suttit och letat bland corydorasbilder de senaste dagarna och kommit fram till att det verkligen är napoensis vi har hemma. Skönt att de var artbestämda då äntligen.

Hos blåcikliderna har jag plockat upp ännu en död kejsartetra nu efter natten. Va fasiken är det de dör av? Blåcikliderna struntar i dem fullkomligt så det kan knappast vara att de känner sig jagade av dem och övriga akvarieinvånare ser välmående ut. Hoppas det inte är nån elakj sjukdom som kommer sprida sig!! Kanske kan det vara för mycket blås? Vi har två pumpar igång i akvariet, en med gammalt filtermaterial och en med nytt. Skall prova plocka bort enpumop och se vad som händer. Men inte nu. Nu skall jag sanera i barnens rum!! Å sen skall jag sy nya gardiner till köket så jag blir av med tomtarna där. Känner mig fortfarande glad av filmen jag såg på bio igår. Fasiken va bra den va! Den skall jag nog se absolut tre gånger till!!