Ja nu är jullovet slut...

Imorgon är det dags att gå till jobbet igen. Klockan ringer fem och det lär den göra ända tills fredag morgon. Här har vi varit lediga sedan den 21:e december så visst har man varit bortskämd!?! Äldsta tösen genomgick en öronoperation den 20:e så det mesta av lovet har gått till att göra hennes jullov till kvalitetsdagar.

Jag känner mig jättenöjd över våra ommöbleringar i karen. Äntligen har vårt stora vardagsrumsakvarium blivit ett rofyllt och TJUSIGT akvarium. I går var vi och köpte 30 riotetror och fem skalarer till. Det blev verkligen jättefint. Jag har haft stenkoll på vattenvärdena och det senaste provet visade absolut inga tendenser på att balansen i akvariet var rubbad. Alla fiskarna ser ut att må bra, inga som kliar sig på botten eller som på nåt sätt signalerar ohälsa.

Vår pampige blåciklidhane har fått 200-liters akvariet alldeles för sig själv tillsammans med sin fru. Innan fanns där fyra botior och två ancistrus. De kommer klara sig fin-fint! Det blev ett litet sjå med att få upp hanen ur 450:an för han simmade rätt in i en lavastensgrotta där han fastnade utan att komma ut !! Visserligen blev det lätt att ta upp lavastenen och flytta till 200:an men att få ut honom ur lavastenen blev ett mankemang... Lennie tryckte försiktigt för att få honom att lägga in backen men han hade bestämt sig för att enda vägen ut var att simma dit näsan pekade, rakt fram genom det trånga hålet. Lennie la ned uttryckeriet och lät honom vara och vips så snärtade han till några gånger och kom ut. Han var lite tufsig men inte värre än att det kommer rätta till sig till helgen.

När vi nu ändå skaffade riotetrorna och skalarerna så passade vi på att köpa lite guppy till yngelakvariet i köket. Denna gången blev det endlers guppy. Det sägs att de skall vara lite tåligare så nu hoppas vi på det. Vi har skaffat massa guppy till det akvariet men de har alla strukit med av för oss oförklarliga anledningar för alla prover har visat att det inte är fel på vattnet. Det sägs att Asienimporterad guppy skall vara lite känsligare och det får jag banne mig säga att denna gången stämde det. Hoppas nu att våra endlisar klarar sig!! De är ju så himla söta de små liven!

Nu är det inte ens en vecka kvar till zoopetträffen, å vad det ska bli skoj!! Vad många det blir som kommer, jättekul!!