Trettondagen och tredje dagen med rafsrafs i akvarierna.
Händerna har börjat klia nu och hemmet börjar likna, hmmm...världskrig?? Hinkar överallt, stenar, grus, gamla växter i hinkar, nya växter, rötter, håvar, handdukar, hinkar... BAHHHHHHH!!! JÄRNSPIK VAD HÄR SER UT!!!

450-liters karet har fått sig en rejäl ommöblering och efter 12 timmars funderande och flyttande känns det som om Lennie har fått till det... Detta är hans akvarium. Eftersom jag inte når till botten så lägger jag mig inte i. Kanske kommer med en dräpande liten pik då och då... men nä, det är inte mitt. Fast varför skall roten ligga SÅ när den ser bättre ut SÅ? Jag måste ju bara informera honom lite. Hjälpa till lite...

Jag har varit lite orolig för hur fiskarna skall ta det så jag har kollat nitrit, nitrat, ammonium och pH för att hålla kollen på om det är nåt på G. Det var så länge sedan jag körde några tester så det är lika bra att göra slut på dem så de inte bli gamla...

Lite tokdumma kanske vi är för mitt i allt så håller vi på att håva upp pansarmalarna som är kvar i 200-literskaret och flyttar dem till 450-liters karet. Det känns bättre att de får bo i det stora karet med biltemasanden för i 200:an har vi lite kantigare och grövre sand så där har de inte växt som de skall tycker jag. De som tidigare flyttat in i 450:an har växt på sig och blivit riktiga bautamalar i jämförelse. Vi passade på att lyfta ur dorsigerna med, planen är ju att de skall få bo i det stora karet.Jag var lite orolig att blåcikliden skulle jaga dem men det ser förvånansvärt fridfullt ut just nu. Blåciklidhanen struntar fullkomligt i dem så vi håller tummarna.

I morgon tänkte vi jaga upp clownplecona ur kolglödstetraakvariet. De bor för litet där och behöver större. Dessutom bajsar de ner nåt så in i hela Norden så det är lika bra att de får flytta med.

Eventuellt flyttar vi ner kardinaltetrorna till paletterna och skaffar nya tetror till 450:an. Kanske kan blåcikliderna vara kvar??