Nu har jag arbetat två dagar och måste erkänna att det känns skönt att äntligen få tillbaka till lite vardagliga rutiner. Vågar jag skriva att jag varit ledig från mitt ordinarie jobb sedan tionde juni? Visserligen har jag extraknäckt på mitt gamla jobb två veckor och lagat mat under Gothia cup under en vecka fast det har jag valt själv (några har kallat mig galen men....).

Helgen avslutades med fint besök från Stockholm. Peter och hans fru Monica hade plockat med sig Sonja ner till vår regniga stad. När de ändå passerade Sävedalen tyckte jag absolut att de skulle titta in på lite lunch och det gjorde de. Slängde ihop lite pastasallad och en kladdig chokladkaka tidigt på fredag morgon och vid lunchtid var de här. Jättekul!! De är så förbaskat trevliga de där människorna så det knappt är sant! Marie_J och jag körde ett litet minizoopetrejs senare på eftermiddagen. Vi var på Storks zoo, Gubbero zoo och i Lerum på ciklidhuset (eller vad det nu heter). Bra affärer allihop! Köpte ingenting men såg en hel del intressant. Framför allt i Lerum... Fast här hemma är akvarierna redan överbefolkade så det räcker och vi får inte plats för fler akvarier har Lennie sagt. Han har nog en poäng där tror jag! På kvällen gick vi ut på byn och träffade det goa Stockholmsgänget på Jameson. Trevligt igen! Lite knöggligt att ta sig hem bara. Var för snål för att ta en taxi så jag fick vackert vänta på bussen som tog mig hem. Å det tog sin lilla stund trots att bussen bara tar 12 minuter till min hållplats...

På lördagen var vi barnvakter åt min systers barn i Stenungsund, vi blev liksom tvungna till det eftersom de skall passa våra barn nu i helgen när Lennie och jag skall åka med zoopet till Danmark. Känns lite nervöst, vår lilla tjej har aldrig sovit borta utan mamma och pappa så det känns som det kommer gå åt pipsvängen. Tur att vi kommer vara i Danmark och inte kan göra nåt åt saken... Skall bli kul att komma iväg helt ensamma, eller nja... med lite zoopetare på lite zoopetrejs!

Nytt på akvariefronten?? Hmm... det skulle vara vattnet sen vattenbytet då... Jo, och en läppguramihona, som verkat lite färglös det sista, kastade in handduken i natt. Har gjort massa mätningar men hittar ingen orsak till varför hon dog?? Har en teori att hon varit stressad... Hon har inte hittat sin plats och lille Gunnar har jagat bort henne så fort han sett'na. Kan vara därför. De är ju lite stresskänsliga, precis som dvärggurami. Jo, min nicholsihona har numera inga ägg i strupen, bara yngel som sprattlar för det vilda. Imorgon skall vi plocka bort hanen och låta henne få valla sina bebisar i fred. Har satt igång et omgång artemia som vi kan mata på med innan Danmarksresan. Hoppas det fodret är pyttigt nog för dem. Hade varit roligt att få en överlevande kull med dessa små söta fiskar. Ja sen har ju vår ståtlige myrnaehane grävt en REJÄL håla under våra smårötter. Tror han valt sig en fru som han skall lura dit. Mera action där bara. Blåcikliderna leker (som vanligt). Kuhliålarna i 450:an har överlevt Protozin-superduperkuren i somras och är SMÄLLFETA och helt gigantiska. Inte ofta man ser dem men det är alltid kul när de gör det. När de var små bebisar for de minsanne mig upp å ned i akvariet men nu bor de i sanden och under stenarna mest hela tiden. Antar att det är alla yngel och all rom som gjort dem feta... Kan det va så?? Har aldrig sett dem "in action" men jag har ju läst trådarna på forumet så det kan va så...

Har inte haft tid åt att ägna sig mig så mycket åt zoopet eller zoonen det sista, känns lite tråkigt. Har så mycket att läsa in mig på när jag väl är inne så jag hinner inte skriva eller lägga mig i ett enda ämne. Ha det jättebäst!!