I lördags kväll satt jag uppe sent och satt å surrade på zoopet, ja vad skulle livet vara utan zoopet??? Bara undrar... Framåt ett-tiden tyckte jag mig höra ett litet porlande ljud.... Stannade upp med allt å lyssnade vartifrån ljudet kom... Lät ju som om vatten... på golvet! Jajemän, innerpumpen i 200:an hde börjat pumpa ut vatten genom luftslangen... Å vad skulle den där slangen där att göra från början??? Tror väl att minst fem liter hade hamnat på golvet... Jättekul att mitt i natten behöva kila in miljarders med handdukar för att det inte skall läcka ned till grannen!!

Ja ja.... imorse när jag gick in till barnens rum för att titta till mina gullefiskar slöjisarna så..... Vad attans?!? Himla låg vattennivå i det karet.... Går lite närmare... plask, plask på mattan.... Jahaja... en till som fått baksug genom den bannade luftslangen. Men då!!! Kanske var det lika bra för vi har länge pratat om att flytta ur akvariet ur barnas rum. De har haft det lite trångt så det har känts lite onödigt att ha ett stort akvarium därinne... Så fyllde vi ytterligare en dag med akvaristik. Igår var jag ju hos brams och träffade Danmarksresenärerna och det var himla kul att se hans akvarier och häftiga bostad! I alla fall... Idag flyttade slöjisarna in i sängkammaren, till fotändan på sängen. Det ser verkligen inte bra ut med ett akvarium där! Vet inte riktigt vart annars det skall stå? Tror det löser sig ändå om nån månad eller två. Tanken är ju att slöjisarna skall få flytta till 200:an ändå. Det jag är bekymrad över är om ancistrusparet kommer fortsätta producera yngel om de flyttar....

Nu skall jag dra igång de sista vattenbytena i våra småkar. Nicholsihonan har hela strupen full med ägg. Denna gången skall jag plocka bort hanen och se om det blir några överlevande yngel ifrån det paret. Det hade varit så jättekul om det hade blivit det.

När vattenbytena är avklarade får jag se till och sätta igång och fixa med de där sakerna jag har haft hela sommarn på mig att göra; städa ur garderoben, härja om i barnens rum och skapa nåt lättstädat (lika lätt som att plocka ned månen...pust!!).