Akvarielusten har äntligen vaknat igen och det med råge! Har satt igång projekt "Rensa upp i fisksoppan". Träffade Marie i Nol idag. Hon gjorde sig av med lite ancistrusbebisar och jag lämnade in lite cryptoheros myrnae-yngel som hade växt färdigt hemma hos mig. De som inte var stora nog fick flytta till 110:an i sovrummet och 75:an lade jag ned. Vet inte om jag startar upp det igen. Kan ju vara bra att ha ett tomt kar just tomt ifall det skulle behövas. Just nu känner jag att det är dags att rensa bort lite fisknördskänslan i vårt hem och skapa lite mer yta för att t ex... bo i!

200:an skall tömmas på sina fiskar, kanske under helgen för att ge plats åt våra slöjisar. 450:an skall rensas upp på lite fisk. Blåcikliderna skall förmodligen få flytta tillbaka till affären, sajicorna med känns det som. Bägge sorterna har yngel nu och de är lite väl elaka mot sina medinvånare. Orkar inte med elaka fiskar mer! Tänkte att 450:an skulle bli ett lugnt och fint kar med bara snälla fiskar; dvärgciklider, pansarmalarna och kardinaltetrorna. Hade varit skönt med lite lugn och ro. Alla fiskarna finns ju redan hemma så det känns inte som alltför stort projekt. Ha ha... sån är planen! Men sen vet jag ju.... Myrnae och aureusen måste ju ha ett kar oxå. Undrar om inte 200:an kan räcka åt dem??? Å då får slöjisarna gå kvar ett tag till....

Taeniatuspalettynglen har oxå växt bra, det blev fler hanar än jag från början trodde så det känns som könsfördelningen blev jättebra, 55 %honor och 45 % hanar. De skall oxå få byta hem inom nån månad eller så. Här måste bantas med akvarier för här ser ut som en enda stor fiskaffär just nu!!!

Har en å en halv vecka kvar innan jag börjar jobba igen. Hur skall man orka det när man varit ledig sedan den 10/6?? Visserligen har jag jobbat lite extra för att fördriva tiden och för att tjäna in lite lattjolajbanpengar men dagarna har verkligen gått fort!! Förra helgen gjorde vi en liten minisemester och åkte till Gränna, Kolmården och Astrid Lindgrens värld! Jättelyckat med undantag för vädret som verkligen inte var med oss. Gummistövlar och regnkläder på hela tiden!! Bläh!! Livet blir onekligen lite roligare när solen skiner!

På söndag skall vi samlas lite västare för att prata om den stundande Danmarksresan. Jag har lovat att baka lite kladdkaka till det speciella tillfället så jag tänkte sätta igång att öva på det nu så den blir perfekt tills på söndag. Måste nog göra en extra för lite provsmak oxå...