Så, nu är jag tillbaka till min verklighet igen. Hade en underbar vecka i Blekinge och fick sålt pappas lägenhet (puh!). Det gick ganska lätt och vi fick det pris vi begärde. Vi hade kunnat få upp den 20 000 till men det var lika bra att kunna avsluta köpet och ha lite semester. Vår vecka i Blekinge var helt ljuvlig! Vädergudarna var verkligen på vår sida och solen sken varje dag, ca 25 grader varmt! Vad mer kan man begära?? Kanske varmare badvatten... det var bara 15 grader så det lockade inte precis, skall jag bada vill jag ha 25 grader. Nöjde mig med att bada tossorna eftersom jag ändå var tvungen att springa efter lillfisan!

Väl hemma, dagen före midsommar, så hade Lennie också kommit hem från Norge! Åh vad barnen blev glada att se honom! Han tyckte det var så fint hemma å det gladde ju mig... Hur många gånger får jag inte höra att jag skulle hålla iordning lite mer hemma istället för att sitta framför mina fisksidor???? Å stackars gubben drar hela lasset med ungar, mat å städning??? Många kan jag lova!! Lite skönt att kunna visa för honom att jag faktiskt kan ta hand om både barn, mat, städning alldeles själv OCH akvarierna!!! Sen vet han inte att jag faktiskt hade tid att sitta en hel del framför zoopet oxå! Så det så!!

På midsommarafton skulle vi ta en båt ut i Göteborgs skärgård, vi har ett par kompisar som har ett eget sommarställe på Knarrholmen. Båten skulle gå 10.20 och vi var uppe med tuppen , klockan 7.00, bara för att hinna packa iordning och bli snygga!! Min tanke var att åka kollektivt och slippa ha bilen på parkeringen, misstänkte att det kunde bli lite tajt med platser, å jajjemännsan!! Jag fick inte som jag ville med att åka buss å spårvagn och gott om parkering var det ont om så vi missade båten med nio minuter... Jaha, vad göra nu då??? Nästa gick inte förrän 13.55 så hmm... det blev några timmar att slå ihjäl... Underbart väder och badkläder med... Äh... vi hoppade på en båt ut till Styrsö, tog oss en rejäl promenad i det vackra vädret, plockade lite blommor och gjorde en midsommarkrans. Tillbaka till Saltholmen och på rätt båt. Midsommarfirandet började när färjan hade anlänt. Å vilket mysigt midsommarfirande de hade arrangerat!!! Först var det dans runt midsommarstången å de var lika bra att knata upp å hänga på!! Man måste ju visa barnen vad det egentligen handlar om. Min stora tjej tvärvägrade!!! Hon avskyr att göra bort sig offentligt så det blev jag å lillfisan som struttade runt själva. Vi körde alla de traditionella danserna med faster Ingerborgs svajande hatt, små grodorna å hela köret! Efter detta blev det säckhoppning. Här ställde stora tjejen upp för det var ju GODIS som stod på spel ! Efter detta blev det dragkamp och ringdans med mera godis till alla barn. Efter detta drog vi oss tillbaka till vännernas lilla hus utan el och vatten och åt en underbar midsommarlunch (guuu så gott det är med färskpotatis, sill och gräddfil när det är varmt ute!!!). Sedan blev vi sittande på deras altan tills det blev dags att åka med sista färjan hem, 20.25. Vilken osis... dansen började ju på dansbanan klockan 21.00. Den missade vi ju!! Puh, vicken tur!!! Har ju träben så jag åkte gladeligen hem!!!

Så lite fiskprat kanske då... det som dagboken är till för!! (sorry...) Innan jag for ner till Blekinge hade jag kämpat en vecka mot vita pricken i det stora karet. Körde en superbehandling under en veckas tid och åkte sedan ifrån det... Vad skall man göra?? Kan ju inte strunta i semestern liksom... I yngelkaret hade alla sajicayngel och blåciklidsyngel tyvärr strukit med, desto större var lyckan över att kunna räkna in ALLA septemfasciatusynglena och se att de var helt symtomfria!! Puh!!! I stora karet hade alla fiskarna överlevt, de rundbandade barberna strök ju med innan jag åkte och de var ju värst drabbade. Däremot så verkade alla växterna fått sig en rejäl knuff åt rishållet av medicineringen. De ser ut som bara den.... Bah!! Bytte vatten i alla akvarierna och skrapade alger på alla rutorna. Rensade lite filter där det behövdes och fönsterputsade rutorna på utsidan... Såjja, fint igen!!

Vet inte vad jag skall göra åt växterna i 450:an. Alla malarna där verkar riva runt som bara attan med alla kraftiga blad som svärdsplantor och anubias... GE f-n i dem era skräpfiskar!!! Det räckte att lämna dem ensamm utan maltabletter en vecka på semester så var de tvungna att mumsa i sig bladen. FY på sig!!!

Och om man orkat läsa så här långt är man väl värd en riktig medalj!!!