Vet inte var jag skall börja men jag får väl köra nån sorts kronologisk ordning i alla fall.... Till fredag....

Hade en stressig dag på jobbet i fredags och satte bums igång med att sammanställa de sista frågorna till poängpromenaden vi skulle ha på lördagen. Alla Mariorna hade gjort fyra egna barn- respektive vuxenfrågor som skulle snyggas till med lite bilder och skrivas ut. Jomen.... Jag tackar jag! Bannade skrivare ! Skulle skriva ut drygt 20 barnfrågor och 20 vuxenfrågor och vad gör skrivaren??? Blinkar som värsta nyårsfyrverkeriet och vägrar skriva ut! Typiskt... Fick gulla och mickla med den som bara attan... På och av... på och av.... ett papper i taget..... BAAAH!!! Men, men.... klockan 02.30 var det klart! Trött på lördag morron?? Jag?? Neeej då... Å barnen har ju sovmorgon när de vaknar klockan 7.30... Denna morron hade de INTE sovmorgon så.... Jag stängde sovrumsdörren, vände mig och drog kudde och täcke över huvudet och snarkade om till klockan 10.00... Det var jag värd!! De har ju en pappa oxå! I alla fall... Hade ju planerat att göra en avstickare till Ullared när jag ändå var i faggorna så Japp! Det gjorde jag. Shoppade loss på ca 600 spänn (!!!!!!) fick med mig myskläder till mig, lite dukar å krafs till hemmet, lite underkläder och pyjamasar till barnen och lite priser till poängpromenade. Bestämde mig när jag åkte dit att sakerna jag stoppade i korgen (vågade absolut inte ta nån kundvagn!!) fick kosta max 25 kronor styck, gjorde ett undantag och det var jackan till mig som kostade hela 99 kronor. Det kan jag leva med... Massor av saker som kostade under 25 ju!

Anlände till Ledsgård ca klockan 14.30 och då var gänget samlat! Skönt att inte komma först å behöva sitta å vänta på slappa deltagare som måste göra Ullared först ! Vilket ställe Kaj hade, som gjort för att ha dylika tillställningar på, eller, för att lyssna på tystnaden och njuta av stillheten!! Mitt ute på landet låg det, långt bort från trafik och precis i närheten av kvittrande ladusvalor och näktergal (enligt Kaj men inte enligt Gisela . Kajs fru kom med nån kul liten flaska som hon delade ut till alla tjejer. (Hmm, vad hette den nu... Fiedling?? Fiddling?? Feling??) Dessa 5-10 ml skulle drickas väldigt speciellt. Först skulle man sätta korken på näsan och sedan låta vätskan slinka ned genom strupen utan att man tappade korken på näsan, gjorde man det skulle den sitta kvar för en bra stund framöver sades det...

Vi lät väl gänget samla ihop sig nån/några timmar med lite kubb och småprat innan vi satte ut poängpromenadsfrågorna. Det visade sig inte vara det lättaste för det blåste rejält även om solen sken och det var underbart sommarvarmt! När vi var klara skickade vi iväg dem alla, barn som vuxna! 20 frågor tar en stund och det är lika bra att erkänna att de var inte helt självklara och faktabaserade, eller vad säger ni om denna:
Vem är fulast?
1. Annsan
X. Maria Sjöjungfru
2. Lenmar
Självklar för en del kanske men efter maten drog vi på oss ett par nylonstrumpor över huvudet var, drog till lite grand för att näsan skulle följa med ordentligt, och se där hade ni svaret!! Vi tyckte vi var riktigt fiffiga :o!! Marie, Sjöjungfrun och Annsan gjorde upp om den suraste (genom att glatt tugga i sig en citronklyfta) Maria Sjöjungfru vann, inte en min på att det var surt, Marie var surast, tro det eller ej! Tummen, Kaj och Börje Sjöjungfru tävlade om att vara den manligaste genom att på så få slag som möjligt klämma in en kraftig spik i en kraftig brädbit med hammare, Kaj var favorittippad men höll tyvärr inte måttet här... Tummen höll alla fingrar i styr och var snabbast med 18 slag. I sista utmaningen frågade vi vem som kunde suga bäst.... Cider med sugrör, Annsan, Marie eller jag. Nej, jag vann inte... Hade kraftiga problem med bubbelbildning i näsan som vägrade följa med strupen ned... Hmm... så det kan bli!! Marie vann, detta var hon attans snabb på och inge bubbel i näsan där inte!!

Nånstans i mitten hade vi lite kuliga lekar som Marie var domare på. Jag hanmade i gänget med Odis och fru, Henrik med fru samt Tummen. Hade vi finslipat lite på alla överlämningar av alla de slag så hade vi varit livsfarliga och vunnit helt enkelt. Nu blev det inte så tyvärr . Vi hamnade på en tredje plats eller som man kan säga om det är fyra lag, tvåa från slutet. Vi hade ett litet säg i vår lag... "Det viktigaste är inte att kämpa väl, det är att vinna!!" Därför så säger vi att detta inte räknas... Madeleine vann dock stilpris för sin norska fylla som hon gjorde snyggast av alla!!! Ingen annan velade ut så långt i gräset efter fem varv med huvudet i backen!! Eftersom jag var med i Maddes lag så kände jag ändå att lite segeryra smittade av sig och vi blev alla glada!!

Kaj bjöd på en ofantlig massa mat.... Grillat, potatissallad, sallad, guacamole, kalla såser, pommes till barnen mm mm... MUMS!! Vi var ju många, ändå blev det mat över.... Efter maten satte Annsan på lite av sin musik som hon tagit med och alla satt å småpratade och hade trevligt. Sakta blev det mörkare och långsamt droppade folket av... Messier till sitt krypin för kvällen, Halmstadsborna till sitt, Varbergsborna till sitt, Marie å Daniel började frysa å försvann, Börje... barnen...Annsan å Fredrik... Micke.... Å så var det bara jag, Maria Sjöjungfru, Kaj med son kvar. Det var en sån underbar kväll, vinden hade mojnat och värmen dröjde kvar... Fatusingen, det var den första sommarkvällen men vad gjorde folk??? De gick å lade sig!! Men.... hallå?? JAG var ju jättetrött egentligen som satt uppe å skrev ut papper som inte ville skrivas ut??? Fast det är okej, jag har full respekt, vi hade det rätt så småmysigt ändå där vi satt å filosoferade om livet i ett kök, mm mm (vad var det nu??).

Dagen efter, söndagen, gick jag miste om ännu en sovmorgon. Ja, jag hade ju min äldsta dotter med mig... Det älskade barnet!! Vilken ängel hon är, fick så dåligt samvete för att hon hade rett sig själv så mycket på lördagen, sånt där som bara en mamma kan få men insåg väl att hon hade gjort väsen av sig om hon hade haft invändningar. Hon tyckte att hon hade haft en kul helg å det var ju huvudsaken!!

Söndag morgon ja... Jomenvisst var man lite trött, klockan blev ju ändå fram emot 01.00-02.00 innan vi sade gonatt... Maria sjöjungfru satte på kaffet, jag röjde borden från all gammal sprit och bers som hade blivit kvar... Alltid lika fräscht. Tänk att till och med akvarister bösar ned som huliganer på sina sammankomster ! (Vill i sammanhanget tillägga att det lilla fiskpratet som uppstod var en snabb konversation mellan mig å Micke och en liten puttepratstund med Tummen...) Frukosten var lika bautastor som kvällens grillning... Ingenting som saknades!! Mätt å belåten och något hög på kaffe packade jag ihop våra saker, tog adjö av samtliga och drog iväg norröver...

Väl hemma så bestämde jag mig för att håva upp lite blåciklidsyngel som jag bestämde var vuxna nog att flytta till affären! I vårt yngelakvarium hade det bildats fyra par som alla hade lagt yngel som var frisimmande när jag kom hem. Nä... knäppa fiskar... de är för små för att hålla på med sånt!! Fångade upp de åtta största, var inte säker på hur många han kunde ta emot så tre av paren och några mindre fick gå kvar. När jag väl kom dit så hade han kunnat ta emot fler så nu blir det till att håva upp resten och åka dit med när jag får tid. Vad jag skall göra med ynglen vette tusan... Inte dra upp i alla fall. Funderar på att låta några andra yngel, septemfasciatusen, flytta in det karet. Då kan det ju vara bra med levandeföda till dem??? Känns elakt men vet inte om jag tycker det är så jättefräckt med inavel. Mamma och pappa Blåciklid bor ju fortfarande i stora karet och "häckar" var fjärde, var femte vecka... Bytte vatten överallt utom i det stora när vi kom hem, det sparade vi tills idag, så nu är allt sånt avklarat...

Flyttade över tre siameser från 110:an till 200-karet. Tyckte de hade växt på sig så bra så de behövde lite större nu... Kollade på mina sju neontetror jag hade i det karet och !!! De såg inte friska ut. Avlivade tre stycken som hade fått lite krökt rygg... Undrar vad detta kan vara nu då???? Såg att nicholsihonan ruvar rom i munnen igen... Nu får de lugna ned sig det där paret... Tycker de häckar ofta... Undrar om inte det paret skulle kunna få flytta över i 75:an när blåcikliderna är väck?? Ja, ja...

Funderar fortfarande på hur jag skall göra för att flytta slöjstjärtarna till 200-karet... De behöver större NU!! Skalarerna går däri nu... Vill egentligen inte ha dem men nu har vi haft dem så länge så vi kan ju inte bara göra oss av med dem!! Kardinalerna däri då??? Vart skall jag flytta dem?? Å dorsigerna??? Å alla mina söta pansarmalar??? Å banjomalen???? Tänk, tänk, tänk... Näe det får bli ett nytt kar.... Till slöjisarna?? Då blir min sambo jätteglad... Förstår inte.... När skall han sluta tjata om att vi inte får plats med kläder och möbler för att vi har så mycket akvarier??? Hm... Bra ett litet akvarium till... 250 liter sådär.... Det är jag ju värd!!

Nä, gonatt och ett varmt Grattis med kram om du okade läsa så här långt ned...