Har ägnat hela dagen åt att göra ingenting. Har cruisat runt i hemmet å bara njutit av våra akvarier med alla vackra fiskar och växter. Putsade av rutorna lite extra och tänkte jag skulle fotat lite men blev givetvis sittande nån timme framför varje kar å några kort blev det inte tal om.

Har en liten pytteplatyhane på ca 2 centimeter som förälskat sig kraftigt i påfågelgobihonan å det ser väldigt festligt ut när han förföljer henne genom hela akvariet och försöker få till det. Hon är givetvis cool och fattar att här har han inget att hämta. Måste säga att han är rätt festlig i sin ihärdighet.

Den gröna bågfenshanen verkar inte alls må bra... . Dels är han rätt jagad av sin hona som är kraftigt utfärgad i lekdräkt dels så är han ganska påpiskad av nicholsihanen som leker med sin hona. Det värsta är att hans ena öga börjat växa och jag vet inte riktigt hur jag skall kunna rädda denna situationen. Förmodligen får jag flytta på nicholsihanen till ett annat kar. Problemet är bara vart... Undrar om man vågar flytta honom och honan till 170-liters Asien karet? Det får dock vänta ett tag i såfall för där vill jag vara 300 % säker på att det är sjukdomsfritt!

I 200-literskaret har dorsigerna börjat färga ut rejält. Jisses vad vackra de är! Alldeles mörk-vinröda med gula ryggar och kinder! Nyckelhålen är lite mesiga tillsammans med dem trots sin något större storlek. Hade en petflaskefälla i 200 literskaret idag i hopp om att kunna få upp de tre botiorna som går kvar. Lönlöst!! Det enda som simmade in där var kardinaltetror och pansarmalar och givetvis den store Herkules, ancistrushanen. Hur kom han in i det lilla hålet??? Får försöka lite senare i veckan. Gjorde akvarierna så fina igår så man nästan spricker av allt det vackra. Är så supernöjd helt enkelt!!

Var över hos Marie_J i kväll. Hon hade hela familjen samlad och bjöd hela vår familj på tacos. Jättegott och jättemysigt. Hon är så gudomligt omtänksam om mina små tjejer så man får dåligt samvete och känner sig som sämsta mamman i världen... Hennes diskusar hade lagt ägg på pumpen. Wow!! Å de snyggaste diskusarna med. Tråkigt nog hade de knaprat upp alla äggen medan vi satt och åt i rummet intill... Undrar om de inte blev lite skrämda av barnens skrik? De kan ju vara lite känsliga... Både jag å Lennie är lite impade av storleken på hennes senaste badkar! Ett sådant kan man ju bara inte vara utan i framtiden. Så är det ju bara... Om du nu läser detta Marie så tusen tack för ikväll. Du e så himla gullego å mysig!!

Annars inget nytt... men det kan välan räcka så?