Har hela dagen gått å trott att det är onsdag... Vet inte varför. Lillfisan är jättesjuk och har hög feber så hon har fått kicka loss på mammas och pappas ryggar i två nätter. Tullan liten... Själv har jag lyckats vända lite på dygnet, varit trött efter jobbet, somnat en stund på soffan och sen inte somnat som jag ska på kvällen, två nätter med kickar i ryggen och två mornar med en hysterisk klockradio... Hade varit skönt om det var onsdag...

Håller som bäst på och fixeliserar lite inför den stundande starten av det nya akvariet vi köpte begagnat av Micke_A. Känns lite besvärligt att allt mys i sovrummet kommer försvinna till förmån för en ny badbalja... men det kan inte hjälpas. Har för mycket fisk och de måste få plats!!

Satt å kikade in i 110:an för att räkna in alla fiskarna. Saknade den lilla pseudochrenilabrus nicholsi-honan ( där du Marie). Detta är en ganska ny sort som vi skaffade bara för att vi inte hade några munruvare hemma. Vips så dök hon upp och jag var tvungen att småskratta för visst attan ruvar hon ägg. Hon hade så mycket ägg i strupen så hon såg helt sjukt svullen ut!! Skinnet var så utdraget på henne att man kunde se äggen rätt igenom. De såg rätt stora ut måste jag säga. Fy vad häftigt!! Detta skall bli kul att följa. Det är en helt otroligt vacker liten dvärgmunruvarart. Hanen skimrar i blå-lila-gult och har en svart kant på sin ryggfena, han har även ett svart streck som går över ögat. Han jagar på sin fru ganska bra men som tur är finns det gott om gömställen så det är inte ofta han får span på henne. Hon i sin tur ser ut som en liten sill, inte särskilt vackra färger, men just nu är det så spännande att se hur länge hon ser ut så här. Frågan är ju också hur länge hon kånkat omkring på sina ägg så här? Detta måste jag kolla upp efteråt. Börjar känna mig lite kaxig nu eftersom alla våra fiskar leker som tokiga och ynglar av sig i helt hysterisk takt. Något måste man ju göra rätt när de leker och ynglar? Det kan ju inte enbart bero på den naturliga driften??

Satt en stund ikväll och försökte knäppa lite kort på taeniatusens yngel. Dessa paletterna är helt otroliga när de kallar in sin yngelskock. Inga av våra andra ciklider har hållt ynglen så nära sig eller har heller haft så lydiga yngel som kommer som på befallning.

Fy vicket långt inlägg det blev... Var bara tvungen att skriva av mig. Nu skall jag sätta mig och mysa med de sista femtio sidorna i Mankells Innan frosten. Grymt bra bok måste jag säga. Rekommenderar den varmt. Den å Akvarieguiden! Klamizzal på el alla!