Söndag idag, en aktiv sådan. Började dagen med att flytta slöjstjärtarnas akvarium till barnens rum. Vet inte om detta blir en permanent lösning... Har alltid haft mina gullefiskar i köket där jag själv tillbringar mest tid och därmed alltid haft bra koll på hur de har det. Risken med att ha dem i barnens rum är att de kommer bli lägre prioriterade... Fortsatte med att byta vatten på yngle i köket, blåcikliderna och septemfasciatusen. Alla lever och mår bra, jätteskönt! Har till och med fiskat upp ett pyttigt ancistrusyngel som verkar trivas och växa ordentligt. Lite grämigt att man bara tog upp ett sånt yngel, skulle tagit alla 14 som jag såg!

Nästa vända gick till sovrummet där vi tömde platykaret och flyttade ut till slöjisarnas gamla plats. Tanken är att vi skall flytta över blåciklidynglen dit så de får lite större yta att simma omkring på, då kanske de växer på sig lite fortare. Fiskade upp några platy och svärdbärare som fick flytta till en kompis barns akvarium. Hoppas nu de klarar sig där... Har en känsla av att vi skänkt dem till en säker död... Hoppas jag har fel!

Flyttade "nya" panoramakaret till sin plats och bytte vatten i 110:an och 200:an. Startade inte upp 170:an än för vi är inte riktigt hundra på att det skall stå där vi satte det... Den häringa hobbyn som skulle förena mig och min kärlek verkar snarare slå lite sprickor för hejsan vad vi började tjafsa om vilka fiskar som skall vara däri. Jag vill helst se att slöjisarna får ett större hem medans sambon tycker annorlunda. Ja, ja det får bli en kompromiss, därför får det stå utan att vattenfyllas ett tag till.

Vattenbytena i resten av karen klarades av igår så där är det bara span på alla yngel som gäller. Blåcikliderna är inne på sin andra eller tredje kull sen vi håvade upp ynglen innan jul... Värsta sexdårarna de där fiskarna. Sajicorna föser runt sin lilla skara med bebisar i ena hörnet. De är jag faktiskt lite imponerad av att de kan vara så jädrans duktiga på att vakta yngel. De är inte så stora men ändå bra på attförsvara mot de bra mycket större chokladcikliderna och blåcikliderna. Det ligger väl i deras gener kan jag tänka mig.

Vårt allra senaste tillskott i fisksamlingen är våra pelviachromis taeniatus (läste du nu Marie?). Grymt vackra paletter måste jag säga! De vallar just nu omkring på ett tjugotal yngel som är ganska stora. Undrar om de inte haft dem gömda i sin kokosnöt ett bra tag för jag tyckte det var bra storlek på ynglen när jag såg dem första gången i fredags. Skall bli spännande att se hur de växer för där finns inga hot förutom föräldrarna själva, då borde man ju lyckas med att föda upp dem tycker man.

Efter all akvarieskötsel ägnades tre timmar åt att städa, göra fint och handla inför det stundande Madame Chic-partyt som gick av stapeln klockan 18.00. Det var lite kul med make-up och kräm & klet men hutlöst dyrt!!! Tyckte lite synd om försäljaren som gav sig ut en söndagskväll så jag var tvungen att handla för hennes skull men det var säkert kanonprodukter så jag kommer säkert bli glad när de levereras senare... Eller???? Hade många nya och gamla vänner på besök och det var jättekul att de kunde komma. Vi åt lite marängsviss, drack kaffe och pratade lite om livet i allmänhet. Pratade med Marie_J senare och förstod att hon å Annsan haft en heltrevlig kväll med familjen igår. Kul!

Sitter just nu å samlar ihop ideér om hur vi skall fylla upp det nya karet, vilken inredning och vilka fiskar som skall få flytta dit... Biltemas blästersand i botten är helt klart, har redan köpt den. Har sedan en rot som kan tryckas ned... Pansarmalarna skulle ju bara stormtrivas i den nya sanden... Undrar om inte de skall få flytta dit... å dvärgcikliderna och kardinaltetrorna?? Tror det, då kan man härja runt lite i 200-litarn och göra det till ett Asienkar med guramisarna, botiorna och rasborerna... Undrar m gubben håller med?? Förmodligen inte... Får jobba lite lugnt och metodiskt på övertalningen denna gången...