Efter en trevlig flygtur med NOK Air först till Bangkok och sedan ner till Trang, huvudstad i Trangprovinsen blev vi hämtade på flygplatsen av en chaufför från vårt nästkommande resmål sukorns Beach Bungalows på den relativt lilla ön Sukorn strax utanför Trang. Det var först en transport ner till kusten på ca 45 minuter och sedan bordade vi vår första Longtailbåt på denna resa. Longtailbåtarna är fantastiska skapelser som drivs av någon gammal bilmotor och utrustad med ett ca 2-3 meter långt rör där propelleraxeln går. Propellern går normalt strax under ytan men båtföraren kan höja och sänka den. Konstruktionen är perfekt för den typ av kust som finns runt Thailand.

[ATTACH]2815[/ATTACH]

När vi bordat denna så styrde vi ut mot ön Sukorn som är en relativ låg ö och utan egentliga korallrev vid ön. Däremot stenrev, som senare visade sig innehålla en och annan havsabborre. Vi rundade ön och närmade oss en helt underbar strand och blev mötta av en av ägarna till Sukorn Beach Bungalows med en välkomstdrink.

Klicka på bilden för större version

Namn: Osmosmojäng aqua medic.jpg
Visningar: 1
Storlek: 31,9 KB
ID: 2092985

Stället ägs och drivs av en holländare och en thailändare.

Vi blev snabbt visade till vår bungalow och kunde ta ett snabbt bad (det första på denna resa) och blev lite chockade över vattentemperaturen – den var säkert upp mot 30 grader…… Sedan var det bara att sätta sig ner och se på solnedgången mellan Koh Petra och Koh Lao Liang.

Klicka på bilden för större version

Namn: Corydoras melanistus 2.jpg
Visningar: 1
Storlek: 135,8 KB
ID: 2175282

Dagen därpå tog vi det lugnt och njöt av den avslappande stämningen. Trädgården var helt fantastisk och vittnade om ett stort blomsterintresse hos ägarna. Det var den ena orkidén efter den andra.


Klicka på bilden för större version

Namn: DSC00003.JPG
Visningar: 1
Storlek: 65,0 KB
ID: 2092988 Klicka på bilden för större version

Namn: DSC00011.JPG
Visningar: 1
Storlek: 61,2 KB
ID: 2092989 Klicka på bilden för större version

Namn: DSC00012.JPG
Visningar: 1
Storlek: 67,6 KB
ID: 2092990 Klicka på bilden för större version

Namn: DSC00013.JPG
Visningar: 1
Storlek: 69,4 KB
ID: 2092991 Klicka på bilden för större version

Namn: DSC00001.JPG
Visningar: 1
Storlek: 67,3 KB
ID: 2092992

Dagen efter hade vi bokat in oss för en fisketur och vid niotiden på morgonen bar det iväg. Vi for inte så långt och fisket inriktade sig på havsabborre. De var inte speciellt stora men vi fick så många att de räckte till en ordentlig middag för 4 på kvällen.


Klicka på bilden för större version

Namn: Lotus knopp minskad.jpg
Visningar: 1
Storlek: 72,3 KB
ID: 2092983 [ATTACH]34319[/ATTACH]

Sista hela dagen var det meningen att vi skulle ut och snorkla kring den fina ön Koh Lao Liang – en snorkling som skall vara av världsklass – nu blev det inte av och ett besök på denna ö får stå på dagordningen om vi besöker Thailand fler gånger. Det finns en resort på ön men den består endast av tält och eftersom ön ligger i Koh Petras nationalpark så är det ganska begränsat där. Istället för att snorkla så tog vi en tur per moppe på Koh Sukorn och vi fick bland annat se varför vattenbufflar just kallas vattenbufflar. Eftersom jag alltid tycker det är roligt med kontraster så kunde jag inte heller låta bli att fota ett TV-rum som låg utmed vägen – här kan man tala om att gammalt möter nytt!


Klicka på bilden för större version

Namn: vårdamm.JPG
Visningar: 1
Storlek: 106,5 KB
ID: 2092987 Klicka på bilden för större version

Namn: filter.JPG
Visningar: 1
Storlek: 87,0 KB
ID: 2092986

Jag har ytterligare en fantastisk bild på det temat men den dyker upp senare i denna reseberättelse.

Sukorns Beach Bungalows var en mycket bra resort, trevlig personal, utmärkt miljö och mycket gott käk. I min test av olika resturangers förmåga att servera en god räka i vitlök och peppar så vann deras jätteräkor i vitlök och peppar första pris. Det var en höjdare.

Den 18/2 så var det dags att lämna det lugna Koh Sukorn för en transport till Koh Bulon Leh, en annan ö i Koh Petras nationalpark. Transporten skedde under 1,5 timmar i en longtailbåt och bilden visar stranden där vår nya vistelse låg.

[ATTACH]34333[/ATTACH]


Här på denna ö fanns det också en del korallrev nära stranden och till dem och dess innevånare återkommer jag i nästa avsnitt

Med vänlig hälsning Lasse
Bifogade filer