Forts

Nu trodde vi att det var slut och att vår chaufför skulle köra oss tillbaka men vi skulle vänta 20 minuter på någon grupp. Efter 1,5 timme kom vår gamla treckinggrupp fram till oss. Dett gjorde iofs inget eftersom vi under tiden hade en god show med en ca 8 månaders gammal elefant. De är kloka redan då. Att hitta ut från inhägnaden när skötarna inte ser på, att botanisera mellan borden, att undersöka om det är någon på toaletten och att i allmänhet skrämma turister är inget som helst besvär för en elefantunge.



[ATTACH]2798[/ATTACH]


Nåväl vi kom tillbaka till Chiang Mai och gick ut på matjakt och besök på nattmarknaden. Det var billigt i Chiang Mai och marknaden var inriktad på inhemska kunder så några överfall eller för mycket lurerier var det inte. Under denna promenad så hittade vi segraren i ät och drick billigt. Det var en liten inrättning bredvid nattmarknaden där vi åt var sin utmärkt måltid och delade en stor Chang för allt som allt 115 bath (26 kronor). Efter det var det ingen idée att leta billigare ställen. Iofs kompenserade Lisa detta en halvtimme senare genom att äta två kulor tysk delikatessglass för 300 bath! Efter ett tag blev vi sugna på en Irish coffe och gick in på en av barerna i närheten av nattmarknaden. Där utspelades en av resans höjdpunkter. Efter ett tag så kom det in fyra killar i 20 – 25 årsåldern och satte sig några bord från oss. Det visade sig vara några Stockholmska bratts och de började ganska högljutt diskutera dels inköpen av sina falska rolexklockor samt de fulaste svenska dialekterna. Mycket svårt att hålla sig för skratt men när vi går så stannar jag till framför deras bord och säger på den bredaste göteborska jag kan – Tack för underhållningen och ha en bra kväll. Något långa ansikten och förlägna leende men en fempoängare.

Även kaffe kunde de göra i Chiang Mai – eller hur.


Klicka på bilden för större version

Namn: blomma01.jpg
Visningar: 1
Storlek: 188,0 KB
ID: 2092978


Nästa dag tillbringade vi i gamla stan samt lördagsmarknaden. På ena sidan av gamla stan hitta vi zoogatan. Det var mycket intressant att gå in i de tiotal zooaffärerna som låg där. Lite olika de man är vana med från hemma.

Klicka på bilden för större version

Namn: Rubytetra.jpg
Visningar: 1
Storlek: 178,1 KB
ID: 2092977 Klicka på bilden för större version

Namn: multiflora.jpg
Visningar: 1
Storlek: 30,1 KB
ID: 2092976

Klicka på bilden för större version

Namn: Stinkbomb.jpg
Visningar: 1
Storlek: 94,2 KB
ID: 2092974 Klicka på bilden för större version

Namn: Lacunosa.jpg
Visningar: 1
Storlek: 121,1 KB
ID: 2092975


Vi hittade också flera inrättningar som erbjöd fotterapi med hjälp av en turkisk karpfisk som naturligt putsar nerstickande kroppsdelar från döda celler och hudavlagringar.




[ATTACH]34315[/ATTACH]

På söndagen var det dags att flyga ner till södra delen av Thailand (Trangprovinsen) och det gjorde vi med NOK air och jag gissar att ordet NOK har något med fåglar att göra.


Klicka på bilden för större version

Namn: räkkaret 005.jpg
Visningar: 1
Storlek: 45,1 KB
ID: 2092979


MVH Lasse
Bifogade filer