Efter 7 härliga nätter på vårt Hotell (som nog hade sett sina storhetsdagar innan någon av oss var födda) var det dags att flyga hem.

[ATTACH]33949[/ATTACH]

Portieren sa att de hade ett rabbaterat pris till flygplatsen hos taxi – 12 euro skulle det kosta. Eftersom min enda punktlighets-tic är att jag inte vill missa ett flyg eller tåg så sa vi att vi tar en taxi. På med bältena och så iväg i den trafik vi försökte överleva under 8 dagar. Det var en upplevelse vill jag lova. Väl framme skulle vi betala – då hade jag förvarnat Lisa om att det nog skulle bli dyrare för taxametern stod på 15,5 Euro. Sedan ville han ha 20 – efter några lama prutningsförsök från mig fick jag betala 18 euro. Då hade jag på ett målande sätt fått klart för mig att visserligen sa taxametern 15,5 men sen var det motorvägsavgift och så hade han lyft ut två väskor (en euro styck) – tur var väl att jag hade lyft in dem vid hotellet. Att snacka om vad portieren sa var helt meningslöst….. Hoppas han gjorde sig en god kväll åtminstone.
Väl inne på flygstationen får jag se för att våran flight stänger incheckningen klockan 12:10 (på italienska) sedan står det på något som liknar engelska att ”chek in close 15:20”. Planet skall gå 12:40….. En jakt på vart informationen ligger börjar – helt logiskt så visar det sig att informationsdisken ligger i ankomsthallen och där får jag beskedet att planet går som beräknat. Lång väntan och sedan kan vi checka in. När vi fikat (vi är i god tid) och gått och satt oss framför gaten så förskjuts avgången alltmer och först vid 15:ontiden lyfter planet. (det mesta av denna blogg skrivs under denna väntan)
Vi skall byta i Paris men det är gott om tid så vi oroar oss inte. När vi landar i Paris och letar efter varifrån vårt flyg skall gå så applåderar Lisa för hon har upptäckt att all information står både på franska och engelska….

Jag erkänner att hela denna blogg låter som vi är mycket besvikna över vår resa – men det är vi absolut inte. Det har varit en mycket trevlig resa som vi inte vill ha ogjord och så fick vi se Pompeji samt Vesuvio. Dessutom tog Lisa ett kort som i stort sett sammanfattar hela Neapel i en enda bild – bara bålgetingarna saknas. Ni som inte har lust att åka dit – titta på bilden så får ni allt…..

Klicka på bilden för större version

Namn: DSC_0055.jpg
Visningar: 1
Storlek: 113,7 KB
ID: 2092642


MVH Lasse
Bifogade filer