Ja då kunde jag fylla akvariet förra helgen och ett av svaren jag fick var att det var tätt och det är ju en fördel.




[ATTACH]2098[/ATTACH]


Lite andra saker som upptäcktes var att det vore en fördel att slippa vibrationsljud genom att ha ett liggunderlag mellan bänk och akvarium. På grund av att jag har styva övergångar mellan pump och akvarier så får jag ljudfortplantning och därför bör försöka att få in lite mjuka slangar mellan pumpar och rör. "Vågmaskinspumpen" satt instucken i ett uppmuffat 50 rör helt kloss an och det var heller ingen optimal lösning. Skaffade ett 30 graders 50 avlopssrör med gummitätning och får därmed en "mjukare" upphägning.





Klicka på bilden för större version

Namn: Midsommars lunch på norrbryggan 1 b.jpg
Visningar: 3
Storlek: 58,0 KB
ID: 2092409




Klicka på bilden för större version

Namn: Midsommarstång 1b.jpg
Visningar: 2
Storlek: 60,3 KB
ID: 2092410



Pumpen från Red Sea maxskummaren var också lite för klen tyckte jag så den byttes ut mot en pump som skulle ge ca 2,8 kubik. Den gav bättre men jag är fortfarande inte nöjd.




Klicka på bilden för större version

Namn: Rödlöga (södrasidan)1b.jpg
Visningar: 2
Storlek: 40,6 KB
ID: 2092412



[ATTACH]33693[/ATTACH]





I fredags fyllde jag med vatten igen och man kan väl säga att det fungerar hjälpligt. Det är tystare (lite mer går att åtgärda). Recirkulationen är större - osv. Jag satte också på en svart folie på högra sidorutan och en effekt blev att jag kan lätt dölja en till streamerpump mellan modulerna där. Den kommer inte att ses så bra.


Klicka på bilden för större version

Namn: Midsommarstångs påklädnad 1b.jpg
Visningar: 2
Storlek: 64,7 KB
ID: 2092411


Det jag har gjort nu är att jag lagt in en beställning på en 5001 elektroniskt pumhuvud (tunze), en styrbar nanostreamer samt en programerbar multikontroller. Tanken är att jag skall förstärka vågverkan (den är rätt liten just nu men det är ett bra ljud av vågskvalp) samt att 5001 skal få stå för cirkulationen över biofiltret - möjligtvis kommer den att pulsas över (Wet and dry).

Jag har också i princip bestämt hur jag skall göra med belysningen. Grunden blir 3 st dubbla 54 watts T-5 men jag kommer att göra det i modulform och tanken är att jag skall förstärka med LED-spottar. En klar nackdel med de flesta belysningslösningar är att de inte belyser baksidan eller lodräta partier. Eftersom jag vill ha korallväxt här ämnar jag använde spottarna för att belysa just dessa delar. Blåa och kallvita blir det.

MVH Lasse
Bifogade filer