Jag kommer att göra en grundinredning med BTN moduler och slimline har jag bestämt för mig själv. Det är dock en del problem att brottas med för att få det bra både visuellt och biologiskt/tekniskt. Efter lite funderande har jag beslutat mig för att utgå från en hög klippa i högra hörnet som skall täcka den delen av systemet som står för cirkulationen. I sumpen finns ett avskilt fack som fungerar som utgång för en "closed loop". I det facket kan man placera diverse hjälpmedel som nitratfilter, kalkreaktorer och annat. Väggen mellan kammaren och karet har av 5 stycken insug (skyddade med silar) och två utblås


[ATTACH]1494[/ATTACH]



Detta är ju inte speciellt vackert. Därför kommer jag att placera (och skära in) en klippa framför denna delningsvägg. Eftersom insugen börjar ca 20 cm upp på delningsväggen så kommer jag att göra den nedre delen till en liten skyddad DSB (Deep Sand Bed). Utblåsen kommer att dras med rör igenom och ut på två ställen - det ena mot sidorutan och det andra mot bakrutan. Toppen på klippan kommer att göras avtagbar. Klippan slutar med en hylla ca 10 cm under tänkt vattenlinje. Så här är ett scenario


[ATTACH]33134[/ATTACH]



Resten har jag inte beslutat mig för än - mer än att det någonstans på bakväggen skall sitta en klippa som döljer en streamer. Bilden nedan visar ett tänkbart upplägg.



Klicka på bilden för större version

Namn: Tapeter.JPG
Visningar: 1
Storlek: 69,7 KB
ID: 2091981


Det här kommer att ta tid och jag börjar från högra hörnet - det finns ingen garanti att det blir så här när allt är klart - men det är en början.


Det är en utmaning att göra något åt den luriga konstruktionen så det inte ser fyrkantigt ut som någon påpekade.


Som ni förstår så gör jag huvudinläggen likadana på Saltvattensguiden och Zoopet - kommentarerna och mina svar är dock inte desamma på de olika ställena - det blir roligt att se vart detta bloggexperiment tar vägen.


MVH Lasse
Bifogade filer