Dags att skriva några rader för att verifiera att man finns! För så är det ju i detta mediala samhälle vi lever i. Syns man inte så finns man inte!

Tänkte börja denna rapport med lite allmän info om hur det går - med allt! Den minnesgode kommer säkert ihåg när undertecknad basunerade ut att ett nytt liv skulle börja levas! Ett liv fyllt med rörelse och hänsynstagande till näringslära och fysionomi!

Hur har det då gott! Har det givits upp och planerna skrinlagts! Har han kommit "över det" och återgått till ett bekvämt liv i soffan utrustad med fjärrkontroll och muffins! Nehej! Här har inte hemfallits till gamla frestelser!

Med andra ord. Inget avsteg är ännu gjort från den "rätta vägen"! Tvärtom så har det bara blivit mer! Tyvärr drabbades jag av en skada under våren (hälsporre) som påverkade mina möjligheter att träna ordentligt! Men nu har jag lagt det bakom mig och kör, i stort sett, för fullt och helt problemfritt!

En dag kan se ut enligt följande: Morgonpromenad cirka 1 timme med tre hundar i raskt tempo. Därefter en näringsrik frukost. Vila cirka en timme. Sedan ut på en runda med Inlines cirka 1 till 1 1/2 timme. Vila och inre rekreation. God mat intas. Mycket grönsaker och proteiner och lite kolhydrater. Sedan på kvällen, om vädret tillåter, en ny runda med Inlines!

Se där vad man håller på!

Gjorde en "scanning" av hela mig och fick fram min fysiska status efter ett års intensiv träning. Det visade sig att min 53:åriga kropp i dagsläget har samma fysiska status som välmående 38:åring! Inte illa pinkat av en glad motionär! Eller vad säger ni?

Är jag stolt och mallig över detta faktum? Självklart. Är otroligt glad, mallig, stolt och nöjd!

Tänk vad man kan göra bara man vill?

Nu lite fiskar!
Jag just det! Vi försöker hitta ett annat, mindre boende, och i och med detta har vi avvecklat många akvarier i väntan på det nya boendet! Nu ser det ut som om denna väntan, att hitta ett bra nytt boende, kommer dra ut på tiden så självklar måste man sätta igång lite burkar igen.

Av en outgrundlig slump hittade min kära hustru på ett par ciklider som absolut måsta inhandlas. Undertecknad åkte för att titta på dem och höll på att få slag! Det var ett par Jaguarciklider. En rejält utvuxen hane samt en betydligt mindre hona! Hustrun stod på sig och som den man man är(!) gav man vika! (mycket man där!)

Trots alla farhågor inför att hysa dessa ciklider iordninggjordes en burk. Stora grenar hämtades från ett närliggande vattendrag. rensades från boss, och nedmonterades i burken. Det var knappt de fick plats men fint blev det. Tanken var att här skulle det inte ligga "pinnar" utan "stockar" för att förhindra allt för mycket ommöblerande! Därefter i med 200 liter grovt grus, stora stenar och vatten.

Någon vecka senare bedömdes burken vara redo och ett antal chokladciklider fick flytta in. De trivdes genast och storartat! Efter ytterliggare en vecka inhandlades så Jaguarcikliderna och nedsattes i burken. Plötsligt såg Chokladcikliderna oerhört ynkliga ut!

Vad hände sedan? Blev det kalabalik! Gick Jaguarerna bärsärkargång i burken? Icke då. Snällare ciklider har jag icke skådat! Det enda de gör är att förflytta cirka 100 liter grus varje dygn från ett hörn till ett annat! Formidabla grävskopor på min ära! Hanen suger i sig typ en kubikdecimeter grus vid inandning! Häftigt!

Har några halvstora Pleco(15cm) som troligen inte blir uppätna! Men vem vet! Och nu , efter cirka en månad, kom belöningen! Det vackra Jagaurparet har nu nedkommit med rom i akvariet! Och vad med rom! Mamma mia! Försökte uppskatta antalet och bedömer att det rör sig om cirka 5-7000 romkorn!

Och, hör och häpna, de uppför sig lika humant och trevligt stillsamt som innan. Visst markerar de att andra fiskar inte är välkomna till deras rom, men, det sker på ett ytterst belevat och moderat sätt!

Och, jag vet, de går i ett 500-litersakvarium som säkert är a l l d e l e s för litet! Men så länge de inte vet om det så kör vi vidare

Den stora frågan nu, 10.000:kronorsfrågan, är om man skall sätta igång en yngelburk som står redo? Ujuj! Ser inte fram emot att driva upp 100 -tals av dessa ciklider! Blir till att köpa en extra säck hundmat då - typ!

För övrigt önskar jag er alla en fortsatt underbar sommar!

PS! Har fixat lite stavfel! Tydligen skall man inte skriva innan man druckit kaffe!