Julen kom och gick
- Så har Jul och Nyår passerat. Det gick bra. Inget särskilt hände. Det mesta var som förra året. Och året dessförinnan. Är det det som kallas tradition? Barnen, som numera är väldigt vuxna, har inte samma behov längre. De nöjer sig numera med lite socialt umgänge. Det är fint. Dessutom är det gratis.

Kanske är det så att den största presenten vi kan ge oss själva är just det. Samvaro. Bara vara tillsammans. Det är fint på många sätt. Det har man börjat inse sent omsider.

Akvarierna
När det gäller statusen på alla akvarier så är jag en aning förbluffad över hur väl allt fungerar. Jag lägger just nu ned ett minimum av arbete på burkarna. Vattenbyten och gödning. Det är det hela.

Visserligen gjorde jag en punktinsats och tömde tre mindre burkar med Malawiyngel och satte ihop dem alla i ett större akvarium. Där har de gott om plats nu för tillväxt. Ser iofs lite tomt ut. Cirka 30 fiskar storlek 3 - 4 cm i ett 400-liters. Men de kommer växa till sig. Antar jag. Fick tokköpa lite ciklidgräs och stoppa ned. Blev genast bättre.

Chokladisarna

Mina Chokladciklider visar enorm tillväxt just nu. De har parat ut sig och leker då och då. När andan faller på skall jag plocka ur ett par och försöka mig på lite avel. Rätt så vackra fiskar i alla in anspråkslöshet.

Nu har jag med andra ord tre burkar som står tomma och redo för nya projekt. Tiden får utvisa vad som skall ned i dem.

Träningen
Träningen fortsätter i oförmminskad takt. Tyvärr har jag fått avstå från träning den senaste veckan pga en fruktansvärd influensa. Hosta, feber, halsont. Inte roligt. Man är som en trasa.

Jag hade som tidigare nämts en träningsplan fram till och med nyår. Den lyckades jag följa till punkt och pricka. Nu har jag en ny plan som sträcker sig fram till sommaren.

Ny plan
Tidigare har träningen bestått i 70% kondition och 30% styrka. Nu vänder jag på det. Fram till sommaren blir det 70% styrka och 30% kondition. Så är det tänkt.

När det gäller vikten så lyckade jag gå från +110kg till knapp 93kg på 5 månader. Sedan blev det stopp. Efter detta har jag istället sakta men säkert gått upp några kilo. Väger nu 97kg.

Muskler?
Anledningen stavas troligen muskler. Kroppen har svarat mot alla träning och övergått från att bara förbränna till att även återuppbygga. Känns en aning märkligt. Att en gammal man kan få nya muskler. Men härlig är det också!

Så nu siktar jag på att köra vikter några månader fram till att värmen och barmarken kommer. Då övergår jag genast till Inlines igen. Skall det vara så skall det vara!


Smällare
I vår lokaltidning har det som vanligt varit en het debatt om detta med raketer och smällare under nyårsfirandet. Min ståndpunkt är, och har alltid varit, att man skall följa de lagar som finns. Låt folk skjuta raketer under nyårsnatten, men, försök eliminera allt smällande veckan före och efter. Tänker då på alla "småungar" som terroriserar oss med sina bomber och smällare dygnet runt på innergårdar där vi bor. Det är jobbigt! Speciellt för många äldre, husdjur, och dessutom blir det en fruktansvärd nedskräpning!

...för övrigt mår jag som en säck gammal potatis och svettas som om jag suttit i en bastu!