Guldsömscikliderna förlorade slaget i burken. Deras yngel blev frisimmande men försvann efter några dygn. Chockladcikliderna har däremot hela stimmet kvar. Märkligt. Trodde det skulle bli tvärtom.

De simmar i ett kar på ca:200 liter. Det är totalt tio ciklider i burken. 6 st Chocklad - 2st Guldsöm - 2st Papegoj. De är i ungefär samma storlek. Rättvisa förhållanden med andra ord.

Min tanke var inte att de skulle leka i denna burk. De skulle bara gå där ett tag tills de blev omplacerade i andra kar. Men gjort är gjort.

I "stora" Malawiburken dyker det ständigt upp nya yngel. Vet inte riktigt vilka som ynglar av sig så ofta. Men det visar sig när de växer upp antar jag.

Sällskapsburken ser ut som "skit" just nu. Ingen vidare ordning. Men fiskarna tycks trivas och det får man anse vara huvudsaken.

Så fort "valpperioden" är över skall det ordnas med burkarna. Har fortfarande inte fyllt upp mitt 400-liters för Malawi. Det är inrett och klart. Bara vatten som fattas. En form av lättja antar jag.

Träningen går bra. Kollegerna på jobbet är förundrade över mitt fortsatta flit. De påstår att jag "försvinner" inför deras ögon. Det är nog att ta i. Men tacksamt på samma gång.

Tack vare mitt nya leverne har jag därför delegerats ett nytt uppdrag på min arbetsplats. Jag är numera det nya "hälsoombudet" med uppgift att aktivera mina arbetskamrater. Så kan det gå. Håller på för fullt att hitta tider i skolans idrottshall där vi tillsammans skall förlusta oss i olika fysiska utsvävningar.

Pingis, badminton och innebandy står på schemat. Återstår att se hur många man kan locka med sig ur lättjans bojjor.

Jag har som sagt uppnåt ett antal delmål i mina fysiska strävanden. Nu är jag nära en ny drömgräns. Ni har säkert hört talas om BMI. Förhållandet mellan längd och vikt - typ!

Det återstår endast några hekto innan jag kan kalla mig "normalviktig". Det är lite häftigt. Från lönnfet till halvfet till småfet till normalvikt. Allt på cirka mindre än sex månader.

Frågan blir nu: Vad blir det då då? Vad skall jag nu sträva efter? Hm. Tja! Det får vi se.

Kanske målsättningen blir att hitta ett förhållningssätt till livet som i dess förlängning innebär ett sunt leverne! Uj! Det lät riktigt dyrt och bra. Det tar jag!

Valparna var på veterinärbesiktning häromdagen och klarade sig med beröm godkänt. De är sju veckor gamla och helt från vettet. (Trots att de kissade på golvet hos veterinären klarade de sig utan anmärkning.)

I övrigt är det ingen vinter och dubbdäcken sitter på - och man kan undra varför!


------ ha det gott alla -----