...sa en elev till mig idag! Det var lite roligt. Dels att han noterade att jag faktiskt äter mycket samt att han ansåg att jag såg smal ut! På något sätt känns denna lilla kommentar som ett bevis för att mitt "nya" livssätt börjat bära frukt.

- Du är en bra lärare!, sa en elev (tjej) till mig idag! Jag har aldrig gillat idrott men nu tycker jag det är jättekul!

Det behövs inte mycket mer än så för att man skall känna sig nöjd med sin dag och sig själv. Att få bevis för att man faktiskt bidrar till något av eleverna själva är den största belöning man kan få som lärare.

När vuxna säger samma sak har det inte samma dignitet. Tycker jag. Vi vuxna säger ibland saker av artighet eller för att det förväntas att vi skall säga - något.

Jag äter och äter
Men annars stämmer detta med ätandet. Det är inte klokt vad det suger jämt och ständigt. Verkar som om kroppen inte kan få nog av näring. Stoppar i mig allt jag kan frukost - middag - lunch men är ändå utsvulten fram mot kvällen. Har börjat med lite extra tillskott i form av antioxidanter. Petar i mig tonfisk oxo varje dag. Mycket proteiner.

Kroppen behöver tydligen tillföras 2gr tonfisk per kilo kroppsvikt för att säkerställa tillräckligt med protein för att muskler skall återhämta sig och utvecklas. En jäkla massa tonfisk blir det då - typ! Tur man får i sig proteiner på annat sätt oxo. Inte helt fel att äta kött - om man säger så. Det smakar gott som den. Sedan får alla veganer och vegeterianer mumsa på sina kolrötter bäst de vill.

Tiken med valpar i magen
Annars har tiken bara två veckor kvar till födsel. Min hustru visade stolt upp brösten idag. Ja inte sina egna. Utan hundens. Hunden har ju många bröst. Till skillnad mot kvinnor som endast har två. Men det räcker iofs bra för mig. Hm. Var var jag? Jo! Tikens bröst har börjat fyllas med mjölk och sväller för var dag. Märkligt detta med biologi. Tiken äter oxo mycket nu. Som jag. Typ! Men hon har en annan kost. Hon skall snart börja med mat för "tikarmedvalparimagen". Kostar säkert massor. Fint skall det vara!

Pulsmätare/Klocka
Man har snart blivit proffs på träning nu. Inte nog med att jag har matchande strumpor - kalsonger - träningsställ - jacka! Jag är numera även innehavare av feta klockan Allan! Den är frän. Den kan allt. Bland annat mäter den pulsen.

Pulsen är det som låter när man otränad springer efter bussen. Nu springer jag inte efter bussen. Men i alla fall. Med denna klocka kan jag kontrollera hjärtfrekvensen under mina träningspass. Skrämmande och roligt på samma gång.

Bränna fettmätare
Sedan kan jag roa mig med att kolla hur många kalorier jag förbrukat eller hur många gram fett jag bränt! Under den senaste träningen (80min) förbrände jag 50gr fett! Man inser snart att det tar en tid att bränna bort övervikt. Däremot går det fort att äta en chokladkaka! På 100gr! Livet är orättvist på det sättet.

Dessutom, som bonus, kan jag kolla tiden på klockan. Inte illa. Det bästa är att denna märkliga mackapär är inköpt på ICA för 199:-!! Roligt och bra behöver inte vara dyrt! Rolex - släng dig i väggen...........