Tömning
Så snart frukosten landat ordentligt skall jag dra igång med tömning av ett antal burkar. Vi har 4 stycken "yngelburkar" stående i ett rum och det är dessa kar som får stryka på foten först. Det minsta är på 60L det största på 220. Därefter kan ett eller två till kar i lägenheten ligga i farozonen.

Nästa steg blir att omgruppera med fisk i kvarvarande burkar. Inventera alla olika ciklider och bestämma sig för vilka arter vi i fortsättningen skall hålla.

Överbliven fisk kommer att bortskänkas till närmast behövande eller handlare.

Sedan skall jag planera för de akvarier som blir kvar. Det skall snyggas till och byggas om lite här och lite där. Det skall bli kul.

Bättre med färre men snyggare - kommer vårt nya motto bli.


Dagen efter
Ja så är det. Det är dagen efter kvällen före. Kvällen före då jag med familj besökte goda vänner och hade en fantastiskt trevlig kväll med god mat och god sprit! Jadå! Så sa jag. God sprit. Det var Konjak och Whiskey och underbart god Polsk öl. Samt givetvis mat.

Ibland blir det bara så rätt. En tillställning som denna. Den sitter som en smäck. Träff i Bull´s Eye! Då är det njutbart att bara sitta i en baden-baden-stol och låta sig fördunklas en aning av den nyttiga alkoholen. Det är vid sådana tillfällen livet känns så enkelt-vackert-skönt-underbart att man bara ryser av välbehag. Om det sedan var maten, konjaken, umgänget eller vädret som bidrog mest till denna stämning är jag inte man att avgöra. Men - skönt var det!

Hundvalpar
Ja så är det! Där har ni ytterliggare en anledning till att vi i vår familj nu reducerar antalet burkar. Enligt vissa biologiska beräkningar kommer den ena tiken (Loka) nedkomma med 8-10 valpar om cirka 7 veckor. Vi skall därför iordningställa ett "valprum" i lägenheten. Ett litet krypin där tiken Loka kan boa med sina småttingar ett antal veckor i lugn och ro. Så är det - minsann.

Och jag har inte fått vara med och bestämma om detta. Jag fick däremot ansvara för skjuts av tik till och från själva parningsstationen eller vad det kan tänkas heta. På så vis ser hustrun till att jag får känna mig delaktig i hennes projekt. Det är ju snällt!

Med andra ord. Akvarier ut - valpar in. Status Q på något sätt känns de som!


Måste hinna ut på en långtur med Inlines idag oxo. Underbart väder...

Edit: Tog långturen först! Underbart skönt att åka runt i staden innan den vaknat. Det blev cirka två mil. I lugnt tempo. Det blev även en kort rast nere vid sjön där jag bara satt och mådde bra en stund.