Rakt in i smeten
Så har man då blivit introducerad på den nya arbetsplatsen. Mycket är det att tänka på. Mycket att komma ihåg. Mycket att ta till sig. Det var aldrig tal om någon förberedelsetid utan här gick man rakt in i verksamheten med allas förväntningar på sig. Klart att den nya läraren fixar allt som behövs. Tjossan!

Alla saker
Med ett nypressat schema i handen var det bara att sätta igång och sätta fart. Fick en hel del hjälp att orientera mig i lokalerna. Där är idrottshallen, omklädningsrummen, redskapen, bollarna, musikanläggningen, eleverna. Phui! Där skall du byta om. Här skall barnen byta om. Här skall du äta pedagogisk lunch. Där är skolgården. Där är fotbollsplanen. Här är förbandslådan. Där nere är skolsyster. Här sitter rektorn. Här har vi gemensamma arbetsrummet.

Sedan är självklart klasserna delade i olika grupper - storlekar - pojkar eller flickor.

Ja ja. Det får gå! Vad kan man annars göra. Bara att kavla upp ärmarna och kasta sig ut i ovisshetens hav. Skulle man sjunka kan man aldrig komma djupare än till botten. Då är det bara till att arbeta sig uppåt igen. Finns ingen annan väg.

Vad säger jag då efter mina första två omtumlande dagar i den nya tjänsten på den nya skolan.

- Skitkul! Ja faktiskt! Det kan bli det. Responsen från de elever jag hunnit träffa har varit över förväntan. Lyckas man få med sig eleverna från början är nästan hela jobbet gjort. Då kan man i lugn och ro strukturera upp verksamheten allt eftersom.

Att sedan övriga kollegor ger mig sitt fulla stöd underlättar mycket.

Min träning!
Hur klarade jag mig då fysiskt! Som bekant har jag tränat ganska flitigt under sommaren. Måste säga att jag var helt slut i fredags. Men det var mentalt. Huvudet var helt tomt. Det bara surrade lite mellan öronen.

Tror dock fortsättningsvis att jag kommer ha stor nytta av min nya fysiska status. Och det lär inte bli sämre av att man genomför fyra idrottpass om dagen tillsammans med eleverna fram till jul!

Gymmet
För övrigt skall jag köpa ett träningskort till ett Gym nu. Så fort det blir för blött att åka Inlines påbörjar jag nästa fas i min kroppsåterställning. Då blir det två till tre styrketräningspass i veckan.


Akvarierna - strömmen
I en annan tråd på detta forum har jag berättat om våra kostnad för alla akvarier. Det var inte lite det (Elkostnad). Vi har därför bestämt oss att avveckla ett antal burkar som bara "tar plats". Det handlar om akvarier som man satt upp för att "de kan vara bra att ha" typ! Det kommer därför att bli en del ommöbleringar och reducering av antal burkar och arter av fiskar.

Kan vara dax att bestämma sig för en inriktining nu.


...för övrigt är livet helt ok!