Den simmar runt, tar det lungt, blinkar och ser allmänt förvånad ut. Tänk att begåvats med en andra chans. Undrar vilka "tankar" som han vandra genom den lilla fiskens hjärna. Hjälplöshet? Förtvivlan? Ångest? Han den uppleva "ljuset i tunneln"? Såg han katten? Ser fiskar överhuvudtaget på land?

Idag simmar han lugnt och värdigt i akvariet. Ser nästan liten mallig ut. Han har varit med om ett äventyr. Något som ingen annan varit i närheten av. Han är unik - ty -han är en berest fisk. Han har varit på "andra sidan".

Tycker jag inte han sneglar mot glipan mellan glas och ramp igen. Han tänker väl sig inte en resa till? Kan en fisk bli beroende av upplevelser. Fick han en adrenalinkick som nu vill återupplevas. Kanske försöker han infiltrera i stimmet. Locka fler att följa med. Undrar hur han argumenterar.

Kanske bäst i alla fall att täcka för den enda flyktväg som existerar. Hm! Jag gör nog det. Men ser jag att fisken blir deprimerad av denna preventiva åtgärd så tar jag bort hoppskyddet. Ställer en hink med vatten på golvet under istället. Där kan han få landa......

Forts följ: