För en liten stund sedan tog jag en "tittvända" på alla akvarium. Kollade - petade - matade - kände. Allt verkade ok. Katten satt på golvet bredvid att akvarium och stirrade. Han fixerade något som låg på golvet - under akvarieställningen. Först brydde jag mig inte - men - blev till slut fundersam på vad som gjorde katten så intresserad och fokuserad? Böjde mig ned och tittade. Vad fick jag se? En fisk! En chokladciklid låg alldeles platt och ledsen på golvet!

Sträckte mig och tog upp stackarn i handen. Alldeles torr. Stel. Död? För säkerhets skull öppnade jag locket på burken och sänkte ned kadavret. Man ville dubbelkolla innan firren åkte i komposten.

Och se på sjutton! Direkt vid kontakt med vattnet sprattlade den till och försvann!! Häpen blev jag minst sagt. Nu har det gått cirka 30 minuter och den rackarn lever fortfarande! Den simmar runt lite sakta och har följe av artkompisar som nyfiket tittar på.

Undrar jag hur länge den legat på golvet? Undrar oxo hur sjuttons han kommit ut? Har heltäckande ramp! Det finns bara en liten liten glipa på ena sidan just där "locket" ligger an mot framkant av burken.

Jaja! Överlever den så kommer han att ha mycket att berätta om för sina avkommor. Inte alla Chokladciklider som överlever både att ligga på golvet - och en katt - i dessa regnfyllda dagar..........