Kanot är behagligt
Nu är det varmt. Nu är det härligt! Nu är den underbara värmen tillbaka. Dottern och undertecknad beslöt att detta var dagen att ge sig ut på Mälaren per kanot. Vi hade pratat om att göra detta sedan i maj men först nu var det riktigt läge.

Sagt och gjort. Ett telefonsamtal till uthyraren och kanot var fixad. Packa kappsäck. Haspelspö -draglåda - strandmadrasser - matsäck - badhanddukar - kamera - vatten i massor - solglasögon -snus - och iväg!

Fågelliv
Solen stod mitt på himlavalvet då vi äntrade kanoten och gled ut på vattnet. De första kilometrarna gick via ett smalt sund fyllt med häckande - skränande - dykande fåglar av alla de slag. Överallt satt halvvuxna fågelungar gungande på reden i vassen. Vi såg sothöns - gäss - skäggdopping - skrakar! - måsfåglar av alla slag - änder och en och annan solbadande gädda som förskräckt slog i vattnet där vi ljudlöst kom glidande fram.

Efter två timmars behagligt paddlande gjorde vi halt vid en liten ö. Landstigning och intag av lite skaffning. Därefter fortsatte färden. Nästa stopp blev vid en offentlig badplats där vi stillsamt gled iland med vår farkost. Ut med strandmadrasser och en stunds ryggläge och återhämtning.

Den hungriga anden!
När vi åter tullat på den medhavda matsäcken gled vi ut från alla badande och fortsatte vår färd. När vi gjorde paus och bara låg och guppade i dyningarna av förbipasserande båtar fick vi sällskap av en gräsandshona. Hon chansade tydligen på att det skulle finnas något ätbart. Och det fanns det. Undertecknad bjöd på en dubbelmacka med räkost som anden tacksamt glufsade i sig(matvrak)

Efter ytterligare någon timme hade vi så äntligen rundat den stora ön (Björnön) och kunde angöra vid bryggan. Det var inte utan att det var skönt att komma iland. Solen hade nämligen gjort sitt - fick vi nu erfara. Det är inte klokt vad det bränner på när man sitter i sjön. I skrivande stund sitter jag nu inpackad med läkande salvor för att mildra effekterna av solens strålar.

Men trots detta - en underbar dag tillsammans med en underbar dotter - kan det bli bättre!

1. Ja det är undertecknad på bilden ätandes en gurka!
2. Väldigt vad man kisar mot solen!
3. Dotter i fören!
Bifogade filer