Sommaren
Sitter där jag sitter och funderar. Funderar lite på sommaren som gått. Eller har den ens varit här? En blick i almanackan visar att, ja, sommaren är här och har så varit en tid. Mig har den på något märkligt sätt passerat obemärkt - än så länge. Jag vet med bestämdhet att jag under en dag - minns inte vilken - låg på en strand och njöt av värmen. Men det känns avlägset nu. Det blev ingen andra gång. Förhoppningsvis dyker en ny chans upp.

Vädergudarna
Denna missunsamhet av vädergudarna mot mig, och övriga befolkningen, får ses som en eftergift för något. Vad vet jag inte. Min mormor hänvisade alltid till "gamla synder" som låg till last. Så fort något gick galet sade hon " där får vi för gamla synder"!. Sitter därför och ransakar mig själv en aning. Har jag några "gamla" synder i bagaget som spökar. Hm. Inte vad jag kan komma på. Har jag misskött akvarierna? Nej! Har jag försummat våra hundar? Nej! Har jag varit elak mot fru och barn? Nej!

Tina upp!
Nåväl! Tiden får visa huruvida vi hinner uppleva åtminstone ett uns av sommarvärme. Personligen anser jag att vi alla behöver massor av värme under en tid. Vi svenskar behöver "tina upp" mellan varven. Vi är ju erkänt inbunda och intoleranta och sommarens värme brukar på ett märkligt sätt få oss alla att bli mer lössläppta. Då blir vi "osvenska" i vårt beteende och kan ses leende gå gatan fram.

---- För övrigt tycker jag inte att OS skall gå i Kina!----