Ja. Så är det då dax att summera mina första veckor av mitt "nya liv". Hur har det gått med mina ambitioner att träna för att uppnå en bättre fysisk status. Det kan man undra, men, här kommer en fullständig redovisning:

Träningen
Jag har under de senaste tre veckorna genomfört 29 olika träningspass. Den sammanlagda tiden är 1360 minuter och
jag har tillryggalagt en sträcka av 113km genom promenader/löpning/inlines.¨

Min vikt har reducerats med 5kilo samt midjemåttet med 3cm.

Matvanorna
Mina matvanor har förändrats till det bättre. Slut på småätandet under kvällstid. Mycket frukt. Mycket vatten. Mer nyttigt bröd. Mer grönsaker.

Den stora skillnaden är att jag numera lägger mig småhungrig, vaknar vrålhungrig, och staplar ut i köket där jag tillreder en våldsamt omfattande frukost.

Det allmänna välbefinnandet
Det är stimulerande att kroppen svarar så snabbt på motion. Redan nu känner jag skillnad mot "innan". Allt känns lättare. Trappor bestigs med lätthet. Varje steg känns mer fjädrande. Det är helt enkelt skönt att röra sig. Det "onda" som stört mig så länge i högra knät börjar ge med sig.

Nya muskler (eller gamla i träda) har fått ny spänst.

Suget efter mer
Det fina med alltet är att suget efter mer träning har infunnit sig. Dock har jag fått lägga in extra vilodagar den sista veckan då kroppen inte hinner återhämta sig efter varje pass.

Muskler kontra fett
Jag förbränner bevisligen massor av underhudsfett( och annat fett) men samtidigt tillkommer det lite mer muskelmassa. Det gör att viktminskningen inte blir så dramatisk som man skulle vilja. Men genom att mäta lår och mage ser man att det händer saker. Ett tydligt exempel på förändring är att jag nu är inne på sista hålet i bältet...alltså.....det innersta

Prognos
Jag kommer ta det lungt denna vecka, men, sedan skall jag försöka öka träningsdosen ytterliggare.

Målsättningen att gå ned 10 kilo på 6 veckor känns inte alls avlägsen. Har faktiskt nått halva vägen!

Och allt detta utan avmagringstabletter, magsäcksoperation, bantingsterapi eller andra mirakelhjälpmedel!


..i övrigt mår hela familjen bra