Skall ta mig mig lill-jäntan till IKEA och inhandla ny fin stekpanna. Den gamla har blivit sned och ful. Man undrar lite till mans hur stekpannor är tillverkade. Eller vad det är tillverkade av. Som bekant är de flesta stekpannor belagda med teflon. Detta för att inte "saker" skall fastna. Man kan dessutom använda sig av mindre fett vid tillagning. Men jag har noterat några saker angående stekpannor:
  1. De tål inte att bli överhettade på plattan. Konsekvensen av detta är en stekpanna vars botten genast liknar en puckelpist!
  2. Man får överhuvudtaget inte peta på teflonen! Trots att man till en början bara använder trä eller plast att röra om med kan man snart se skador på denna beläggning!
  3. Man får vara försiktig vid rengöring. Lägger man ned nämnda stekpanna i diskhon och någon därefter lägger ned hårda föremål i densamma är skadan genast framme!
  4. Våra stekpannor blir ruskigt smutsiga på utsidan? Efter någon månad får man gnida frenetiskt för att få bort inbrända "rester" som dekorerar pannan. Vad gör jag/vi för fel?

Black Ghost
Vi har sedan en tid tillbaka en Black Ghost i sällskapsakvariet. Den simmar (!) fram och tillbaks och tycks ha det tämligen bra. Det jag länge funderat över är - vad lever den av? Jag har nämligen aldrig sett den äta! Men något måste den fått i sig då den fortfarande är vid god hälsa.

I går natt fick jag nog svaret på min fråga. Insåg att mina Picktusmalar behövde stödutfodras. Droppade i ett rejält gäng med små frysta räkor i det nedsläckta akvariet. Genast kom Picktusmalarna farande som små torpeder och rensade botten från räkor. Men, mitt i deras matorgie kom Ghosten farande, bet tag i en räka, och försvann snabbt från brottsplatsen.

Visste inte att den rackarn kunde vara så snabb. Men nu vet jag i alla fall att den äter. Räker! Bra bra.

Nu iväg för att handla.....