Så är man då hemma igen. Ena dagen i 25 graders värme och dagliga dopp i utomhuspoolen och hem till skitväder med -7 grader, snö och isande bitande vind
Nåväl om Cypern återkommer jag om några dagar med en längre sammanfattning och foton.

I denna blogg tänkte jag bara nämna något om den minst sagt sega hemresan från Cypern till Göteborg. Vi skulle ju egentligen ha kommit hem igår kväll men kom istället hem först idag på eftermiddagen.

Först var avresan från Cypern försenad med 1 timma. Det sades bero på flygkaos i Frankfurt pga vädret. Första delen av resan upp till Frankfurt gick i alla fall bra, men det var verkligen skitväder i Frankfurt och när vi landade där och direkt kollade vilken gate vi skulle gå till så såg vi att flyget upp till Göteborg var inställt (samt även en jäkla massa andra avgångar). Det var bara att ställa oss i kön för ombokning och efter någon timme kom vi fram. Vi fick en ny tid för en avgång nästa dag samt en anvisning på ett hotell för natten och vilken shuttle-buss vi skulle åka med dit.

Då började de verkliga problemen när tusentals med personer trängdes på en plats där alla shuttle-bussarna (säkert till ett 30-tal olika för resp. hotell) anlöpte helt oorganiserat och de var dessutom dåligt märkta. Det var ju som sagt också skitväder och alla trängdes, skrek och gapade och knuffade sig fram för att kolla för att kolla om det var just deras buss som kom in. En del bussar blev fullsatta direkt och det blev nästintill slagsmål om platserna, medan andra bussar gick iväg nästan tomma (antagligen såg inte folk dessa i trängseln) - nåväl efter ca. 1 timma lyckades vi alla fall komma med shuttlebuss nummer 3 som var den som tog oss till vårt hotell som låg någon halvtimme från flygplatsen.

När vi kom fram dit började nästa köande eftersom det var ca. 50 personer som stod i kö före oss för att checka in på hotellet - fast nu stod vi åtminstone inomhus.
Nåväl vi kom fram och kunde checka in och sedan var det bara upp på rummet (som var riktigt bra) och slänga in handbagaget - det övriga var kvar på flygplatsen - och sedan ner i matsalen som "dagen till ära" hade öppet till långt efter midnatt så att alla skulle få i sig lite mat.

Framåt ettiden så gick vi i alla fall och la oss tämligen uttröttade och idag har det sedan funkat bra med shuttlebussen från hotellet till flygplatsen och sedan med flyget hem. Idag hade också lite "glädje" av mina kryckor eftersom jag inte behövde gå hela vägen till vår gate (det var en jäkla bit - säkert en km) utan fick "skjuts med" en av de "elbilar" de har för handikappade. Sedan fick jag också först gå ombord på planet (t.o.m. före business class) så ibland har det som sagt sina fördelar att vara handikappad