Har nu haft 2 riktigt härliga akvarieveckor.
Först en tripp ner till Diskuschampionatet i Duisburg med Annika, ansjo och MaxP. Vi hade himla kul de 5 dagar vi var därnere och förutom att kolla på mässan och att besöka 2 offentliga akvarier och 9 akvarieaffärer så hann vi också med att äta, dricka och skratta en hel del. En riktig höjdarresa - och det främst tack vare det trevliga sällskapet, tack för det och för att ni hade tålamod med mig för man rör sig ju inte så himla snabbt nuförtiden.
Kan också avslöja att det nästa års mässa verkar bli extra intressant eftersom det kommer att satsas väldigt mycket på Apistogramma - minst 40 akvarier pratades det om - så det blir verkligen något att se fram emot.
Jag har ju redan på Zoopet lagt in drygt 260 av de foton som jag tog under resan och så småningom kommer det också en artikel. Men det dröjer nog lite - för det har varit lite väl mycket på sistone.

Efter Tyskland var jag hemma i 1,5 dagar innan det var dags att ta tåg/buss upp till Filipstad där jag har hållit i 2 st 2-dagars grundkurser i akvaristik för affärsägare och anställda. Det är grossisten Akvarieteknik som arrangerar dessa kurser och jag höll redan i våras 4 sådana kurser och har 2 nu ytterligare 2 kurser kvar i höst (om knappt 2 veckor). Jag tycker det är himla kul att hålla dessa kurser, eftersom kursdeltagarna verkligen är intresserade av att lära sig samtidigt som vi har trevligt ihop. Uppenbarligen tycker deltagarna detsamma eftersom kurserna snabbt blir fullteckande och deltagarna uttrycker sin uppskattning.

Samtidigt är jag dock rejält slut efter denna pärs - det tar på krafterna och jag är ju fortfarande halvt sjukskriven, samtidigt som det är himla jobbigt att man inte längre får köra bil. Men jag skall nu försöka ta det lite lugnt innan det är dags för nästa kursomgång uppe i Filipstad - fast det klart lugnt och lugnt: jag måste stressa lite för att hinna få klart bokföringen för mitt senaste bokföringsår (som vanligt är jag sent ute) och dessutom måste jag se till att få klart den danska och finska versionen av BTN Nanoboken så att tryckeriet i Tjeckien kan börja trycka så att distributörerna i resp. land kan få sin version i god tid innan julförsäljningen drar igång.

Fick för några dagar sedan också ett tråkigt mail från en god vän i Australien som talade om att en av våra gemensamma bekanta och en akvariehobbyns pionjärer - Horst Kipper - gått ur tiden.

Lägger in ett foto som jag tog uppe på Akvarieteknik och som visar ett 54 lliters nystartat akvarium som Christian Brams (som jobbar där) har ställt upp. Ett riktigt trevligt och snyggt litet akvarium som kommer att bli ännu bättre när växterna har skjutit fart.
Bifogade filer