Är nu hemma igen efter drygt 1,5 veckor på tyskt och svenskt sjukhus.

Annars var allt riktigt positivt för 2 veckor sedan efter att det varit mörkt rätt länge.
Jag hade äntligen fått tid för en gastric by pass operation (den 3 november) och efter den kunde det bli aktuellt med en höftledsoperation och jag såg fram emot att kunna gå som vanligt (utan värk och utan hjälp av 2 kryckor) framåt nästa sommar - allt var positivt och dessutom såg jag verkligen fram emot en trevlig Tysklandsresa - men det sket sig som sagt.
Vaknade förra onsdagsmorgonen på Kielfärjan i Tyskland med att jag såg lite suddigt. Vi fortsatte dock bilresan ner till Duisburg och jag blev tröttare såg lite sämre och jag fick också huvudvärk. Dock inte extremt och "jag" fick upp mitt nanoutställningsakvarium (nåväl nu dirigerade jag mest andra till att göra jobbet).
Vaknade sedan nästa morgon med ännu sämre syn och svårare huvudvärk så vi (jag och min fru som var med) fick adressen till en husläkare/vårdcentral. Kom snabbt in där och fick en direktremiss till ett sjukhus som var specialiserat på stroke (vilket vi misstänkte att det var).
Blev där direkt inlagd på intensivvårdsavdelningen där jag fick ligga medan de undersökte mig. Stroke konstaterades och jag blev kvar i Tyskland till tisdag morgon innan vi kunde ta oss hem och där blev jag sedan direkt inlagd på Östra Sjukhuset i Göteborg. Skall tillbaka dit i nästa vecka för ytterligare undersökningar.

Jag hade ju en liten stroke i somras men detta var inte en liten utan som alla (läkare som behandlande mig) påpekade hade jag haft en helsikkes tur att inte symptomen var värre.
Fortfarande har jag lite huvudvärk, ser lite suddigt och har fått ett värdelöst färgseende (alla färger blir matta och vissa färger förändras helt). Dom vet inte om detta kommer att gå tillbaka och dom vet inte heller orsaken till stroken. Jag måste i alla fall ta det lugnt framöver och jag klarar bara att sitta några minuter vid datorn.

Vill tacka alla som skrivit vänliga ord till mig i forumet - det värmer - och det var också trevligt att få besök av Zoopetare på sjukhuset i Tyskland.

Duisburg-mässan missade jag helt. Gastric by pass-operationen är skjuten på framtiden.

Detta är vad jag för tillfället klarar av att skriva men tyckte det var bäst att försöka klargöra situtionen eftersom många rykten verkar vara i omlopp - kan i alla fall definitivt slå fast att ryktet om min död är betydligt överdrivet