Året lider mot sitt slut och det kan kanske vara dags att göra "bokslut".

Privat har det varit rätt jobbigt eftersom några nära anhöriga har dött och min egen hälsa är rätt usel.
Jag har nu i alla fall kommit igång med regelbundna besök hos en sjukgymnast vilket förhoppningsvis kommer att förbättra min rörlighet något framöver.

Arbetsmässigt är det väl egentligen inte heller något att yvas över. Att ge ut akvarieböcker är sannerligen otidsenligt och har definitivt ingen framtid.
Förr hade jag också en massa ideer om vad jag skulle kunna hitta på, men det är utan tvekan så att man med tiden tappar mycket i initiavtivkraft och också i förmågan att kunna genomföra olika projekt.
Så för min del handlar väl mest om att hanka mig fram till pensionen - som i och för sig är usel, men ändå något.

Zoopet har väl inte förändrats så mycket under året utan allt löper sin stilla gång. Det är hela tiden ungefär lika många goldisar. Vi har våra västmöten, som i och för sig är väldigt kul, men antalet deltagare ökar ju inte direkt.
Att inte Zoopet förändras så mycket är väl på gott och ont. Det positiva är ju att det inte är så himla mycket jobb längre och att det är väldigt lite bråk i forumet (jämfört med de flesta andra hemsidor). Det negativa är väl att jag gärna vill se utveckling och att något skall hända för att jag skall tycka att något är riktigt kul.

Akvarierna har det inte hänt så mycket i under året. Körde igång ett vasakvarium och ytterligare ett nanoakvarium samt byggde om några av mina andra.
Jag har en ställning med 7 akvarier som inte alls funkar och som jag antingen borde bygga om eller lägga ner. Har egentligen prylarna för att bygga om, men lusten och orken saknas. Få se hur jag gör.

2009 då - ja man ju alltid hoppas att det blir lite bättre än 2008 i alla fall. Under alla omständigheter så kommer det i alla fall att starta på ett positivt sätt. Detta eftersom jag och frugan nu den 10:e försvinner iväg 14 dagar till Gran Canaria- riktigt skönt eftersom jag verkligen avskyr skitvädret här.
Någon dryg vecka efter hemkomsten från Gran Canaria är det dags för Zoopetklubbvästs resa till Planted Aquarium i Tyskland. Också det kommer att bli riktigt kul.

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och trevligt 2009