Gled in på Hornbach i tron om att köpa lite mat och sånt till min dotters dvärghamster. Gled ut ur samma butik med en beställningssedel på ett vitt möbelakvarium.
Hem och börja planera. Det var ett litet bebisakvarium på 180 liter (Rio 180) får inte plats med ett större. I den här typen av akvarium passar det rätt bra med snäcklekare från Tanganyika och det har jag småsugit på i ett par år nu. Jag har haft dom förut och älskar verkligen dess beteende.

Ut på nätet och undrar lite vad som hänt... Det är verkligen inte samma fart i forumen längre. Det haglar knappast in nya prylar i annonsbörserna. Nästintill tvärdött. Håller inte folk på med fisk längre, eller håller dom till någon annanstans?

Jag åkte till akvarielagret och mötte i gången en kvinna som ganska tydligt sade till mannen bredvid henne att det var den äckligaste och skitigaste affär hon varit i.
Jag tyckte det såg ut som förr... helt exakt som förr faktiskt. Här händer det inte mycket. Kvinnans ord fick mig att titta på annat än fiskarna och måste nog hålla med. Det är kanske inte smutsigt men det ser jävligt skitigt ut. Rutorna på akvarierna såg riktigt grisiga ut. Gamla fuktskadade papperslappar där tejpen släppt och så vidare. Jag har aldrig sett butiken med denna typ av glasögon på förut. Jag tappade helt inspiration och lämnade faktiskt butiken.

Det skall sägas att jag var där en söndag och det var mycket folk. Har full förståelse för att det kan skitas ner ordentligt fort i en sån butik. Jag får åka dit en vardag i stället.