Ack ja, så har den största personligheten i vår malawiburk gått ur tiden.

Casanova (eller Don Acei, som han fick heta ibland) har varit krasslig ett tag, och trots behandling där det såg lite lovande ut ett tag så dog han idag.

Han är nog den mest kärlekskranka fisk jag någonsin haft, ett tag var han jobbig att ha, då han med stor framgång uppvaktade varenda malawihona som fanns i karet. Han uppvaktade även hanarna, siamesiska algätare, ancistrusmalar, blad och pumputblås...men med något mindre framgång. Han var aldrig direkt våldsam, heller. Han gled bara fram mellan den andra uppvaktande hanen och honan och viftade lite med fenorna. Och de andra stackarna hade ingen chans. Han fick t o m sin egen tråd här på zoopet ett tag: http://www.zoopet.com/forum/showthre...132&pagenumber=

Ni ser honom uppe till vänster på bilden...man kan förstå att alla malawidamer blev alldeles till sig när han kom svassande...

Hans eskapader i burken fick mej att skriva ett litet poem om honom som även finns i den gamla tråden, men jag kopierar in den här också:

Det spelar ingen roll om du är gul, eller röd, eller blå
- Det får gå ändå
Det spelar ingen roll om du simmat vid en fjärran strand
- Eller äter alger och har en svart rand
Det spelar ingen roll om du har levat i en sump
- Eller om du rent utav är en akvariepump
Det spelar ingen roll om du är en dam som skall spotta
- Ni är alla välkomna till Don Acei's, till Casanovas kärleksgrotta!

Han var en av de äldsta fiskarna vi hade, så jag antar att det var naturligt slut. Han var Blekingepojk från början, precis som jag. Inköpt i Karlshamn, och överlevde strömavbrotten under Gudrun genom att jag fick ösa vatten fram och tillbaka i akvariet var fjärde timme i tio dagar.
Med tanke på hur mycket trassel han ställt till med så antar jag att han haft det bra hos oss. Och han har även gott om telningar som har spritts via de lokala butikerna.

Men av alla fiskar jag haft så är han nog den som jag mest kommer att sakna. Han spolas inte ner, utan får istället ligga ute i trädgården, i rabatten...hoppas han blir till en vacker blomma så småningom. Det tror jag. Och den blomman kommer nog att dra till sig massor med bin.
Bifogade filer