I förrgår, efter två och ett halvt år, var det slutligen dags för den sista multisen jag satt och höll under tröjan på Centralen i Stockholm att lämna in (se blogginlägg http://www.zoopet.com/forum/entry.php?b=5187). Vi kallade honom för Gammelfarfar Multis, och hans telningar är numera spridda allt från Skåne till Norrland. Han hängde med ett bra tag och hade till slut lämnat över sina stora domäner (mer än halva akvariet) till vad vi tror är en av hans egna grabbar. Han svävade mest omkring och "övervakade" läget det senaste halvåret, men åkte till slut på lite småsår som blev infekterade. När han till slut slutade äta och stod och flämtade, tyckte vi det var lika bra att han fick sluta plågas.
Vissa fiskar känns det som om de är mera värda än att spola ner, och Gammelfarfar var en sådan. Han fick istället bli en del av perennrabatten, där han nu ligger under riddarsporren. Hoppas att han hade ett bra liv i vår burk...och det tror jag, med hela hans harem och allt.

I den andra delen av spektrat, så har våra snäckor äntligen lagt en kokong, och nya små snäcklingar har sett dagens ljus.

Dammen har också fått allra största delen av de växter vi ville ha i den. I den finns nu gäddnate, kabbeleka, knappsäv, gyckelblomster, näckrosor (både vita och röda), två sorters irisar, vass och blomvass. Där finns också en hemgjord ytavrinning, som jag skall berätta om senare.
Bifogade filer