Efter att ha snurrat runt på växtbutikerna ett tag, så fick de äntligen in leveranserna av vattenväxter. Där fanns vår eftersöka blomvass, näckrosor, vattenhyacinter, tåg- och sävarter, svärdslilja, missne och en del annat. Dock ingen svalting.

Vi valde blomvass, två sorters svärdslilja och en röd näckros. Med näckroslera gick hela kalaset på ca 700 kr, där näckrosen nog var hälften. Men den kommer säkert att bli fiiin!

Så var det då dags att plantera. Blomvassen fick bo i de två stora korgarna. Som var rätt stora...vattenväxtjorden tog slut, så jag kunde inte plantera svärdsliljorna.

Näckrosen fick ingen korg, den var nämligen så jädrans dyr att vi kommer att ta in den under vintern. Därför var det bättre att ha den i en hink, så att man lätt kan lyfta ur den. På påsen stod det att korgarna hjälpte till att "syresätta rötterna"...men hur mycket syre finns det normalt en decimeter ner i tät lera? Under vatten? Vi borrade dock ett antal hål i hinken vi satte näckrosen i...jag antar att det räcker.

Jag hade dock inte väntat mej att lera skulle vara så grymt..."lerig". Det är värsta sortens skånsk åkerlera de verkar ha proppat ner i påsen!

Vattenväxtjorden och näckrosleran gjorde dock också att vattnet blev väldigt grumligt. Vi har ett gammalt ytterfilter som väsnas, och det skall vi prova i dammen. Det krävs dock att man först gräver ner det under dammens nivå och förmodligen sedan även att man brottas med de gamla stela slangarna ett tag.

Kapaciteten filtret har kanske inte räcker till för 7000 liter akvariemässigt, men vi har bara sex fiskar i dammen.

De fyra gamla guldfiskarna fick nämligen två nya polare igår, en rent guldfärgad och en melerad.

Ovanför dammen har vi nu också satt några penningörtsplantor. Det kommer mera där, men det får nog vänta tills nästa löning...eller till en raid i någon pöl någonstans.
Bifogade filer