Corydoras panda - äggen har kläckt sedan ca två veckor, och nu simmar 10 st småpandor omkring i yngelbehållaren!
De har fått en liten lila äppelsnäcka som sällskap och som renhållningsarbetare - någonstans har jag läst att ynglen är rätt känsliga för gammal mat och annat elände som ligger på bottnen, och snäckan håller rent och fint. Både ynglen och snäckan verkar må gott och växer.

Den stora acei-honan vi haft i ett yngelakvarium har också släppt sina yngel, och de var flera än vad vi trodde...de är nog omkring 15 st!
De finns kvar i yngelakvariet, men där har vi inget fungerande filter, bara en pump. Dessutom stannar malawis i växten om de går för länge i ett litet akvarium. Så det blir nog att åka till Skåre för att handla en ny yngelbur så vi kan ha dem i det stora akvariet. Men jag undrar hur man skall hindra ynglen från att bli hispiga när alla de stora fiskarna gör utfall och försöker äta upp dem..kanske man kan täcka för på något sätt. Nåja, det fixar sig väl.

Våra snäckor har haft det mysigt och lagt två STORA äggkokonger. Måste vara säkert 100 snäckor i dem. Vi vet inte vem det är som lagt dem, men chansen är stor att det är den guldfärgade honan..hon har krupit omkring på täckglaset länge. Undrar hur de kommer att se ut om pappan är lila...kanske man blir sugen på Löfbergs kaffe?

Lite bilder på småfirrarna nedan...faktiskt är det jag som har tagit bilden på acei-ynglet, inte min fotointresserade dam. Även en blind höna hittar ett korn ibland, säger man ju!
Bifogade filer