I år var vi på nytt med i en pepparkakstävling på en annan site, och vi vann igen!

Förra gången gjorde vi ett pepparkaksakvarium, som finns att beskåda på http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=342.

I år gjorde vi en mobil, och jag lägger in bilderna här istället. På dem kan man se både de enskilda firrarna, och hur mobilen ser ut när den hänger i köket här hemma. Kan ni gissa vilka fiskar det är, månne?

Äppelsnäckan är med två gånger, för att jag tycker den bilden ser väldigt "julmysig" ut.

Vad akvarierna gäller, så undrar jag vad tusan det är med de guramis vi köper...först köpte vi ett par läppgurami, där hanen nog stressade ihjäl honan i ett tättplanterat 110-liters akvarium. Sedan köpte en hane och två honor av dvärggurami...där hanen har tagit hela akvariet i besittning. Han far runt som rena terroristen för att försvara sitt skumbo. Visst är de revirhävdande, men han jagar aktivt runt alla andra fiskar, vare sig de är nära boet eller inte. Han jagade ihjäl en av våra trådfenor igår!

Och dvärggurami, som skall vara blyga och tillbakadragna fiskar?

I varje fall så får lämna tillbaka honom och hans damer. Han är otroligt vacker, men vi vill inte att alla andra fiskar skall gå åt på grund av honom.

Och så har vi faktiskt fått in en artbild här på zoopet!! Det är en av våra söta pandor som har fått den äran! http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=309&SOK=1
Bifogade filer