När vi kollade i Gröna burken häromdagen såg vi att våra Anetome helena (stavade jag rätt nu, Kjelle? ) förökat sig, alltihop i smyg bakom vår rygg (eller åtminstone bakom stenskravlen, iallafall).

Jag antar att de satt igång nu, efter att ha fått massor med små äppelsnäckor att sätta i sig. Vi har nämligen hundratals sådana nu, och bara en del av dem går på tillväxt. Alla våra snäckor har nu lyckats föröka sig. Roligt!

Sedan är det nog dags att dra ner beståndet av goldens och rödzebror i Malawi-akvariet, det börjar bli rätt fullt nu. Problemet är att malawis både är smarta och snabba. Kan inte förstå hur de kan fatta skillnaden om man står framför akvariet och skall ge dem mat (alla är framme), eller står framför för att försöka fånga dem (ingen är framme). Jag behöver inte ens ha håven framme för att de skall fatta att det är fara å färde. Kloka firrar, de där...

Vår viejita-hona verkar också visa stort intresse för att försvara en grotta nu...kanske vi rent ut av får lek på dem snart? Hoppas!
Bifogade filer