I vårt Malawiakvarium köpte vi för länge sedan några rostciklider, en hanne och två honor. Hanen och en av honorna har betett sig ungefär som de andra malawisarna, dvs simmat runt och småtjafsat med de andra fiskarna, tagit revir här och där, grävt och så vidare. Gamle Butterix satte dem på plats ganska omedelbart.

Men den andra honan var banne mej inte så...hon struntade totalt i revir och fightades friskt om rätten att simma var tusan var hon ville när hon ville...och provocerade gärna också. Hon vägrade dessutom ge sig - efter att hon fått en smäll så simmade hon tillbaka till sitt eget utrymme vid pumpens vänstra sida, läkte ihop under ett par dagar...och sedan var det samma visa igen. En riktig envis kämpe...eller möjligtvis en riktig bitch! Det beror på hur man ser det.
Hon blev därför rätt snart döpt till Anarkisten. Hon var ungefär som den störiga grannen i kvarteret som vägrade klippa gräsmattan!

Det ledde nu till att hon hade ständiga småsår, trasiga fenor och småinfektioner här och där. Hon växte därför inte särskilt bra, och till slut blev det för mycket. I morse låg hon död på bottnen.

Även om hon var den bråkigaste fisken vi haft (hon jagade ibland till och med bort Butterix-den gamle akvariepolisen!), så kommer vi att sakna henne. Den som säger att fiskar inte har personlighet vet inte vad de snackar om.

Trubbis (den nya rödzebrahannen) verkar i den andre hannens frånvaro ha satt sig ordentligt på rödzebra-tronen. Vi har nu satt tillbaka hans rival, och han verkar hålla sig på sin plats. Vi hoppas att det leder till lite nytt blod i Rödzebra-populationen så småningom...om nu bara Trubbis klarar av att förföra Fröken Röd (nästan lika stor bitch som Anarkisten, men håller sig åtminstone i sitt eget område) och de andra damerna.

Underligt var, förresten, att Fröken Röd och Anarkisten brukade hålla sig i samma område i akvariet, utan bråk. Antar att de hade någon förståelse för varandra...bitches emellan.

Och så verkar det vara en god arbetsmarknad för fisknördar här i Karlstad...
Killen på den lokala Arkenbutiken (en fisknörd av guds nåde, bra på fr.a. malar) blev värvad till Pets i Karlstad (dvs Skåre-butiken). Bra för Pets, mindre bra för Arken, men också ett tecken på att Skåre-butiken verkligen är en bra butik, också!
Bifogade filer