För att få lite färg i 110-litersakvariet hade vi planer på att köpa någon mera färgglad firre också, och först var planen någon fin dvärgciklid, där kakaduan låg bra till. Men så var vi inne på den lokala Arken och tittade, och de hade honungsguramis. Omedelbar kärlek, de är hur söta som helst.

Frågan är dock, som jag såg när jag var ute och surfade...vilken honungsgurami? Är det Colisa chuna eller Colisa labiosa?

Själv tror jag på labiosa - de har ingen tillstymmelse till blå färg under hakan, och den ena har en långt utdragen ryggfena. Men de är inte fullvuxna ännu, dock...vad tycker ni bloggläsare, tro?

Sedan har vi också startat upp ett akvarium till...en snäckburk!

Den innehåller fem äppelsnäckor, köpta här på Zoopet. En liten vit av okänd art hängde visst med, troligen är den också en äppelsnäcka.
Burken, som verkligen är en burk - den är helt rund och gjord av glas. I den finns sand, en liten svärdsplanta, lite Hygrophila polysperma, vattenormbunke och en AquaEl mini-pump. Lyset är dagsljus och på kvällarna en batteridriven diodlampa, köpt på OBS. Hoppas att det blir lyckat. Ser rätt fint ut ännu så länge!

Bifogade filer