Idag när jag kom hem, så låg Butterix död på bottnen av sjuk-akvariet. Jag misstänkte nästan det, efter att han inte velat äta på tre dagar. Jag hade visst hopp när de sår och andra skador han hade började läka ihop för ett sedan och han nästan såg frisk ut.
Men när han slutade äta började det se mörkare ut.

Han var den sista av mina allra första malawiciklider, och köpt i Gävle på Söders Zoo. Jag vet inte hur gammal han var när jag köpte honom, men han var redan fullvuxen då. Han har överlevt massor av flyttar, stormen Gudrun och varit till en hel del problem också. Från början köpte jag tre stycken, som tyvärr visade sig vara hanar, allesamman. Butterix tog kål på de andra två och var sedan ensam herre på täppan.
När han dessutom inledde en klappjakt på nyinköpta crabros, höll tålamodet med honom på att tryta, och jag funderade allvarligt på hur stekt Maingano skulle smaka på en macka...

Men efter att ha fått bo själv ett en månad släpptes han tillbaka och lät sedan crabrosarna vara ifred. Han brukade dock gå in i fighter bara för visa att han fortfarande var den som var elakast av alla! Med följden att de andra fiskarna slutade fightas.

Det fortsatte även efter att crabrosarna var en halv gång större än honom, och hann vann varje gång. Kanske var det något sådant som var upprinnelsen till vad det nu var som slutligen tog kål på honom. Ont krut förgås inte så lätt!

Men allt som allt, så har den största personligheten nu försvunnit från mitt akvarium, och jag kommer att sakna honom, den busen.
Bifogade filer